Loeb kohtaa vanhan kilpakumppaninsa Grönholmin – ”Marcuksen suosikkiralli on aina ollut Ruotsi”

Sebastien Loeb. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb teki komean paluun viime kaudella MM-sarjaan. Paluu huipentui voittoon Kataloniassa Citroenin tallissa.

Kaudella 2019 Loeb ajaa kuitenkin Hyundailla ja edessä on Ruotsin MM-ralli. Pian 45 vuotta täyttävä Loeb myöntää, että lumirallit eivät ole ranskalaiskonkarin leipälaji. Silti tunne WRC-auton ratissa saa multimestarin myhäilemään.

– Olen aina nauttinut ajamisesta Ruotsissa, mutta en ole mitenkään hyvä täällä. Pitää kuitenkin vain nauttia ajamisesta. Tätä tunnetta ei saa mistään muualta. Kun ajaa rallia, niin se fiilis on jotain erilaista. Ajamistyyli rallissa on niin erilainen, kun olosuhteet vaihtelevat. Silloin pitää improvisoida enemmän. Se tekee lajista mielenkiintoisemman kuin ratapuolella, Loeb summaa.

Loeb on voittanut Ruotsissa kertaalleen vuonna 2004. Lisäksi tilillä on lukuisia palkintosijoja. Vaikka Loebin suorituskyky on ollut paluun jälkeen varsin mallikasta, mies kuitenkin vähättelee mahdollisuuksiaan Ruotsin lumiränneissä.

– Pitää vain tehdä paras mahdollinen suoritus. Ei ole mitään hajua mihin se riittää. En ole ollut täällä pitkään aikaan. Olen ajanut yhden päivän testiä. Sitä ennen oli kuusi vuotta taukoa näistä hommista, joten en ole ajanut lumella aikoihin. Pari pätkää lauantaina on vanhoja tuttuja, mutta muuten koko ralli on uusi. Minun pitää tehdä hyvät nuotit. Kaikki on tavallaan jälleen uutta, Loeb sanailee.

Ruotsissa WRC-auton rattiin hyppää myös vanha kilpakumppani Marcus Grönholm. Loeb toivottaa inkoolaisen lämpimästi tervetulleeksi karkeloihin.

– On mahtavaa nähdä Marcus jälleen rallissa mukana. Me olemme jo tavanneet rallicrossissa viime vuonna, vaikka hän ei itse ajanutkaan. Marcuksen suosikkiralli on aina ollut Ruotsi, Loeb muistuttaa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö