Ruotsin MM-ralli käyntiin testipätkällä ja lyhyellä yleisöpyörityksellä

Andreas Mikkelsen
Rallin ensimmäinen varsinainen erikoiskoe ajetaan Karlstadin raviradalla. Kuvassa Hyundain Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-ralli alkaa torstaina, jolloin ohjelmassa on testierikoiskoe aamulla ja lyhyt yleisöerikoiskoe illalla. Rallit.fi analysoi torstain reitin.

Torstai 14.2.
AIKATAULU
10.00 Shakedown   Skalla   6,86 km
21.08 EK1      Karlstad 1 1,90 km

Skallan shakedown on luultavasti vuoden pisin miltei seitsemän kilometrin mitassaan. Se alkaa syheröisenä, muuttuu nopeammaksi ja lopulta näiden tietyyppien yhdistelmäksi. Täten se antaa hyvää esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Viime vuonna pätkällä nähtiin jopa pyörähdyksiä ja lumipenkan pöllytystä.

 

Rallin avaa Karlstadin yleisöpyöritys, jossa kaksi autoa ajaa rinnakkain raviradalla hieman Jyväskylän Killerin hengessä. Kauden muihin yleisöerikoiskokeisiin verrattuna kyseessä on ainoa lumipinnalla ajettava. Vuonna 2017 tämä harmiton mikkihiiripätkä muuttui rallin ratkaisuerikoiskokeeksi, kun Thierry Neuville osui betoniporsaaseen, hajotti autonsa ohjauksen ja murskasi samalla unelmansa Ruotsin rallin voitosta.

Sääennuste Karlstadin yleisöerikoiskokeelle, joka ajetaan torstaina klo 21.08 ja lauantaina klo 18.45 Suomen aikaa.

Lue myös nämä

 • Uusimmat