Marcus Grönholm sadatteli kieli poskessa rallijärjestäjien ratkaisua: ”Loebin laittoivat kiusalla kaveriksi”

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marcus Grönholm pääsee ottamaan pitkästä aikaa mittaa rallin MM-sarjan menestyneimmästä kuljettajasta Sebastien Loebistä.

Grönholm ja Loeb kävivät keskenään useita ikimuistoisia kamppailuja ennen kuin suomalainen päätti aktiiviuransa kauteen 2007. Kaksi kertaa rallin maailmanmestaruuden voittanut Grönholm nähdään tulevana viikonloppuna vielä kerran MM-erikoiskokeilla, kun inkoolainen starttaa Ruotsin ralliin Toyotan WRC-kalustolla.

Ruotsin MM-rallijärjestäjät ottavat kaiken hyödyn irti kahden konkarin kohtaamisesta. Tällä kaudella kuusi MM-rallia Hyundailla ajava Loeb ja Grönholm mittelevät toisiaan vastaan torstai-illan yleisöerikoiskokeella Karlstadin raviradalla.

– Loebin laittoivat oikein kiusalla, saatana, kaveriksi sinne yleisöpyöritykselle, Grönholm sadatteli kieli poskessa Rallit.fille.

Grönholm ajoi edellisen MM-rallinsa yhdeksän vuotta sitten juuri Ruotsissa. Hän päätti tehdä vielä yhden kilpailun mittaisen paluun, jolla hän juhlistaa vuodentakaisia viisikymppisiään.

Grönholm joutui melkoiseen pyöritykseen Torsbyn huoltoalueella jo rallin aattona. Inkoolaista vietiin haastattelusta toiseen Toyotan mediatilaisuudessa.

– Tämä tuntuu vähän hassulta. Vanha äijä tulee ajamaan kilpaa, ja yhtäkkiä halutaan haastatella ja on kaiken maailman touhuja, Grönholm naurahti.

– Mutta toivottavasti saadaan hyvä ralli ja puhdas kisa. Se ei ole helppoa, kun lähtee ajamaan kotisohvalta näitä vehkeitä.

Grönholm ehti ajaa Toyota Yaris WRC:llä puolitoista päivää testiä ennen kilpailua. Ajokilometrejä kertyi miltei 300.

– Auto on niin hyvä, ettei minun tarvitse pyytää autoon mitään muita säätöjä tai keksiä mitään uudestaan, Grönholm kehui viikonlopun työkaluaan.

Grönholm on voittanut Ruotsin MM-rallin peräti viidesti. Hän kuitenkin painotti, että hänen tavoitteenaan on vain nauttia viikonloppuna rallista ilman niin sanottuja lumitöitä.

– On se pakko yrittää säästellä. Ei kerta kaikkiaan voi innostua jostain hyvästä pätkäajasta, jos sellainen tulee.

Lue myös nämä