Quantcast

Se on siinä! Sebastien Loebin luottomies löi nuottivihkonsa lopullisesti naulaan

Sebastien Loeb, Daniel Elena
Daniel Elena ja Sebastien Loeb ottivat viimeisen MM-rallivoittonsa vuonna 2018 Kataloniassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb joutuu etsimään rinnalleen uuden kartanlukijan, mikäli mies mielii vielä kisata tulevalla kaudella rallin MM-sarjassa.

Loeb on testannut kaksi kertaa M-Sport Fordin uutta Puma Rally1 -autoa ja ranskalaisikonin odotetaan ajavan ensi vuonna muutamia valikoituja MM-ralleja Fordin kalustolla. Loebin rinnalla 24 vuotta istunut Daniel Elena ei kuitenkaan ensi vuonna enää lue nuotteja Loebille.

Elena ja Loeb ilmoittivat kartanlukijan Facebook-sivuilla viikonloppuna julkaistulla videolla, että pian 50 vuotta täyttävän Elenan ura WRC-tasolla on ohi.

Parivaljakon Dakar-projektin yhteistyö tyssäsi jo aiemmin tänä vuonna, kun Loeb päätti ottaa rinnalleen uuden navigoijan ilmeisesti osin talli Prodriven painostuksesta johtuen. Elenan kuitenkin odotettiin lukevan edelleen Loebille nuottia MM-ralleissa, mutta toisin kävi. Parivaljakko oli yhdessä syyskuussa ajetussa Mont-Blanc Morzine -rallissa, mutta huipputasolle Elena ei enää koe paloa palata.

Ensi tammikuun Dakar-rallissa Loebin tutkaparina toimii Fabian Lurquin, mutta miehen innosta ja sopivuudesta MM-ralleihin ei ole tietoa.

– Olemme tehneet tämän päätöksen yhdessä. Keskustelimme asiasta, koska todennäköisesti ajan joitain ralleja tulevaisuudessa. Olemme tehneet ratkaisun yhdessä eri syistä johtuen. Danielilla on omat hommansa ja minulla omani, Loeb sanoo videolla.

– Nyt Daniel voi viettää enemmän aikaa perheensä ja lastensa kanssa sekä keskittyä kauppaansa ja vaatemallistoonsa.

Elena myöntää, että ajatus kartanlukijan uran lopettamisesta huipputasolla lähti liikkeelle maaliskuun Dakar-välirikon jälkeen.

– Sen jälkeen olen miettinyt paljon eri asioita. Motivaatio valmistautua kilpailuihin on mennyttä. Ja tämän sanoo erittäin intohimoinen kaveri. Olemme puhuneet paljon asioista, sillä olemmehan jo isoja poikia. Olemme yhä ystävä autossa tai sen ulkopuolella, Elena juttelee.

– Käännän nyt sivua omassa elämässäni. Haluan keskittyä muihin asioihin, sillä täytän ensi vuonna 50 vuotta ja minulla on oma kauppani sekä muuta tekemistä. Kysykää vaikka vaimoltani, en pysty keskittymään kahteen asiaan yhtä aikaa. Siksi teemme tämän erityisen julkistuksen.

Loeb ja Elena voittivat MM-sarjassa ennätykselliset yhdeksän maailmanmestaruutta ja 79 osakilpailua. Kaksikko ajoi yhteensä 180 MM-rallia yhdessä ja ylsivät podiumille huimat 119 kertaa.

Katso alapuolelta viime vuoden Monte Carlon MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat