Kalle Rovanperän kartanlukijalta suorat sanat MM-rallin jättihaasteesta – ”Siitä tulee katastrofi”

Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen eivät usko, että heillä on asiaa voittokamppailuun Sardinian MM-ralissa.
Jonne Halttunen
Jonne Halttunen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperällä on epäkiitollinen tehtävä kilpailun ensimmäisenä kunnon ajopäivänä, sillä hän joutuu ajamaan Toyotallaan ensimmäisenä autona erikoiskokeet läpi. Vauhtia hidastaa tiellä oleva irtosora, jota MM-sarjaa johtava Rovanperä putsaa kärkiautona.

Jotta tehtävä olisi vieläkin vaikeampi, perjantaina ajetaan koko kilpailun pisin erikoiskoe. Monte Lernon klassikkopätkällä on tänä vuonna mittaa peräti 50 kilometriä ja se vedetään läpi kahdesti.

– Tiedän varmuudella sen, että siitä tulee katastrofi meille, kun olemme ensimmäisenä tiellä 50-kilometrisellä pätkällä. Se on hankalaa renkaiden ja kuumuuden takia, Halttunen sanoo suoraan Dirtfish-sivustolla.

– Siitä tulee haastavaa. Sardinia ei ole muutenkaan ollut paras kilpailu meille. Teemme toki parhaamme, mutta kisasta tulee vaikea, jyväskyläläiskartturi jatkaa.

Rovanperä starttasi myös vuosi sitten MM-sarjan johtajana Sardinian sorakisaan. Tuolloin tuloksena oli viides tila, kun aikaeroa kärkeen kertyi kolme minuuttia.

– En usko, että voitto on mahdollinen tälläkään kertaa. Tämä on kalenterin ainoa ralli, josta en pidä millään tavalla, Rovanperä lataa.

– Kisasta tulee jälleen kinkkinen, mutta tietenkin yritämme ajaa hyvän viikonlopun ja saada mahdollisimman hyvän tuloksen.

Rovanperällä on MM-sarjassa 17 pisteen etumatka toisena olevaan Ott Tänakiin, kun kaudesta on ajettu viisi osakilpailua.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella Olbian kaupungissa.

Katso alta Sardinian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat