Legendaarinen kisa tekemässä paluun rallin MM-sarjaan? ”En näe sille mitään estettä”

Safari-ralli kuului viime vuonna Kenian ja Afrikan rallisarjoihin. Kuva: Simon Mulumba/cmoncy images

Kenia haluaa tuoda legendaarisen Safari-rallin takaisin rallin MM-sarjaan. Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt on vieraillut alkuviikosta Nairobissa keskustelemassa Kenian hallituksen ja maan autourheilujärjestön nokkamiesten kanssa. 

Safari-ralli ajettiin osana MM-sarjaa viimeksi vuonna 2002, mutta se jäi pois turvallisuus- ja talousongelmien vuoksi. Kenia on kuitenkin nyt lanseerannut projektin nimeltä WRC Safari Rally Project, jonka tarkoituksena on tuoda WRC-autot takaisin Afrikkaan.

Todt on myös itse ajanut kilpaa Safarissa ja mies muistelikin kaihoisasti vuotta 1978, jolloin ranskalainen osallistui Safariin Peugeot 504 Coupella. Todt kuitenkin muistuttaa, että työtä on vielä edessä, jotta WRC-autot palaavat Keniaan.

– Jos kaikki asiat huomioidaan oikein, niin en näe mitään estettä sille, että Kenia voisi tehdä paluun rallin MM-sarjaan. Tällä hetkellä olemme ainakin erittäin vaikuttuneita Kenian kansallisesta rallisarjasta, joka on yksi parhaiten järjestetyistä Afrikassa, Todt sanoo projektin verkkosivuilla.

Projektin tavoitteena on saada Safari-ralli MM-sarjan kalenteriin kaudella 2020.

– Ralliautoilun uudet standardit on kuitenkin huomioitava tarkasti. Joskus aikoinaan voitiin kisata yleisillä teillä, mutta nyt se ei ole mahdollista. Rallit pitää järjestää hyvin suljetuilla teillä. Olemme iloisia, että hallitus ja presidentti ovat ottaneet tämän projektin omakseen, mutta prosessin on oltava jatkuva, Todt jatkaa.

Suomalaisista Safari-rallin ovat voittaneet Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Hannu Mikkola ja Tommi Mäkinen, kun se oli osana MM-sarjaa. Viime vuonna Tapio Laukkanen otti ykköstilan Safari-rallissa, joka kuului tuolloin Kenian ja Afrikan rallisarjaan.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö