Loeb Citroen-kuskin syrjäyttämisestä: ”Olen pahoillani, että vien hänen autonsa”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen ajoi huikeasti toiseksi Ruotsin MM-rallissa vajaat kaksi viikkoa sitten, mutta tällä MM-kaudella eniten pisteitä kerännyttä Citroen-kuljettajaa ei nähdä ensi viikolla ajettavassa Meksikon osakilpailussa.

Syynä tähän on se, että Breenin tilalla Citroenin toisen auton ohjaamossa on konkarikuljettaja Sebastien Loeb, joka ajaa tällä kaudella kaikkiaan kolme MM-rallia Citroen C3 WRC -autolla. Kris Meeke on tänä vuonna ainoa Citroen-pilotti, joka ajaa täyden MM-sarjan.

Breen sanoi suoraan Ruotsin MM-rallin jälkeen, että häntä ”ottaa päähän” vaihtopenkille joutuminen. Loeb pahoittelee Breenin kohtaloa.

– Tämä on varmasti turhauttavaa hänelle. Hän ajoi loistavan rallin Ruotsissa, mutta toisaalta minä en ole tehnyt mitään päätöksiä. Citroen ehdotti minulle muutamaa rallia, ja olen pahoillani siitä, että vien hänen autonsa. Mutta tällaista tämä on, Loeb sanoi Motorsport Newsille.

Citroen rahoittaa vain kahden auton kilpailemisen jokaisessa MM-rallissa. Lisäksi tallin yhteistyökumppanina toimiva Khalid Al-Qassimi ajaa C3 WRC:llä muutaman valikoidun rallin tällä kaudella. Mads Östberg puolestaan maksoi Citroen-diilistään Ruotsin rallissa.

PSA-konsernin pääjohtaja Carlos Tavares tukee päätöstä, jonka perusteella Loeb korvaa Breenin Meksikossa, Korsikalla ja Espanjassa.

– Loeb kuuluu perheeseemme. Breen on sivussa kolmesta rallista, ei kuudesta tai seitsemästä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat