Legendaarinen ”Hullu-Galli” suunnittelee paluuta – Kia Riolla rallicrossin MM-sarjaan

Gigi Galli. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Italialainen Gianluigi ”Gigi” Galli on testannut Kia Riosta tehtyä rallicross-autoa. Tähtämeinä on palata rallicrossin MM-sarjaan Riosta väsätyllä Supercarilla jo tänä vuonna. 

Viimeksi Galli ajoi rallicrossin MM-sarjassa Kialla vuosina 2015-2016. Suomalaisyleisö tuntee Gallin paremmin rallin parista ja lempinimellä ”Hullu-Galli”. Mies nimittäin ajoi legendaariseen Ouninpohjan erikoiskokeen ”Keltaisen talon hyppyriin” aikoinaan maukkaat 55 metrin ilmalennot.

– Me olemme juuri ajaneet ensimmäiset 200 kilometriä tällä autolla. Minun ensivaikutelmat, verrattuna kaikkiin muihin ajamiini autoihin, ovat ainakin erilaiset, Galli sanoo Motorsport.comin verkkosivuilla.

– Nyt meidän pitää tarkastella auton luotettavuutta. Sen jälkeen pitää miettiä, miten jatketaan. Haluaisin kyllä ajaa tällä autolla, koska motivaatiota on edelleen. Ongelma on kutienkin se, että minulla ei ole tarpeeksi kokemusta rallicrossista, Galli jatkaa.

Galli etsiikin sopivaa kirittäjää tulevaksi kaudeksi.

– Olisi mahtavaa löytää joku ammattilainen, jotta voisimme näyttää, mihin voisimme yltää esimerkiksi MM-sarjassa.

Gallin edellinen yritys rallicrossin MMM-sarjassa oli kehno. Vuonna 2014 italialainen saalisti vaivaiset yhdeksän pistettä Fordilla ollen 34:s. Seuraavat kaksi vuotta Galli ajoi Kia Riolla ilman MM-pisteitä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat