Laturivika pilasi Mika Lemmetin debyytin F-rallisarjassa – ”Harmitti ihan vietävästi”

Mika Lemmetti
Mika Lemmetti. Kuva: Samu Ekman
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
F-Rallisarjan avausosakilpailu ajettiin viikonloppuna Hankasalmella. Laihialainen Mika Lemmetti osallistui Revontuli-ralliin kartturinaan Eetu Hellsten, mutta hyvin alkanut kisa katkesi kolmannelta sijalta, kun Bemarin laturi lopetti toimintansa. 

Täksi kaudeksi rallisprintin ralliin vaihtanut Lemmetti aloitti vauhdikkaasti, kun hän jäi ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajasta vain reilun sekunnin ollen toiseksi nopein.

– Ykkönen oli leveää ja nopeaa tietä, lähti heti tulemaan ihan hyvin, Lemmetti kertasi.

Toinen erikoiskoe oli pienempää tietä ja siellä Lemmetti jäi kärkiajasta kymmenen sekuntia, mutta kokonaistilanteessa sijoitus oli yhä kolmas. Edessä oli kilpailun pisin erikoiskoe ja alkava vaiva ilmoitteli jo itsestään.

– Huomattiin kakkosella, että jännite alkaa laskemaan. Kolmannella ek:lla oli pituutta lähes 19 kilometriä ja sen aikana jännite hiipui jo olemattomiin. Lopullinen niitti tuli, kun päästiin melkein huoltoon saakka. Meillä ei ollut uutta laturia mukana, ja vaikka se olisikin jostain löytynyt, sitä ei olisi ehtinyt huoltajan puitteissa vaihtaa. Jouduttiin heittämään pyyhe kehään, Lemmetti tuskaili.

– Harmitti ihan vietävästi, kun oli jo kisaan valmistautuessa sattunut kaikenlaista. Sitten kun lopulta päästiin ajamisen makuun, tuli tämä episodi. Positiivisena asiana reissusta jäi käteen vauhti. Jatketaan menoa seuraavassa osakilpailussa, Lemmetti jatkoi.

F-Rallisarjan seuraava osakilpailu ajetaan 23. helmikuuta Kuhmoisissa.

Lue myös nämä