Quantcast

Lauri Joonalla turhauttavia hetkiä SM-rallissa – ”Ei siinä paljoa nähnyt”

Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Tonigraphs/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sastamalalaisen Lauri Joonan talvikausi rallin SM-sarjassa sujui lähes täydellisesti.

Joona saalisti kolmesta ajetusta osakilpailusta kaksi SM3-luokan voittoa ja yhden kakkossijan. Joona pääsee luokan pistejohtajana reilun kolmen kuukauden mittaiselle sarjatauolle.

Joonan hektinen helmikuu päättyi lauantaina ajettuun SM-sarjan kolmanteen osakilpailuun, Itäralliin. Kahdesta ensimmäisestä SM-rallista luokkavoiton ottanut Joona joutui tällä kertamaan tyytymään kakkossijaan Sami Pajarin perässä.

Pajari veti kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella 8,5 sekunnin etumatkan Joonaan. Ratkaisu nähtiin Itärallin pisimmällä, yli 33 kilometriä pitkällä Riutan pätkällä, jolla Pajari löi Joonan 10,5 sekunnin marginaalilla.

– Ei mennyt kolmospätkä ihan niin kuin piti. Ajoimme seitsemisen kilsaa edessä ajavan perässä, koska he olivat spinnanneet. Ei siinä paljoa nähnyt lumipölyltä. Turhauttaa, mutta tämä on rallia, Joona totesi.

Joona kellotti pohjat kahdella viimeisellä erikoiskokeella, mutta Pajari kuittasi ykköstilan 15 sekunnin turvin.

– Meillä oli vähän huono rengastaktiikka kisaan ja siitä kärsittiin alussa. Jonkin matkaa ajeltiin edessä ajaneen perässä EK3:lla ja kahdella viimeisellä ajettiin pohja-aikavauhtia, joten kaikin puolin hieno kisa, Joona summasi.

Joona johtaa SM3-luokan sarjaa 20 pisteellä ennen Pajaria talvikauden päätteeksi.

– Talvikausi on sujunut kyllä hienosti. Tästä kiitokset karttureille Juha Lummaalle ja Markus Määttäselle sekä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat mahdollistaneet tämän.

Seuraavan kerran rallin SM-sarjan pisteistä ajetaan kesäkuussa Kouvolassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat