Nevällä hurja tilanne JMK-rallissa (video) – ”Ainekset todella paljon suurempaan tuhoon”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paimion UA:ta edustavan Samuli Nevän JMK-ralli päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Nevä ja kartturi Juha Kivimäki selvisivät maltillisilla vahingoilla hurjalta näyttäneestä tilanteesta.

Jämsän hienoilla ralliteillä viime lauantaina ajettu JMK-ralli toimi F-rallisarjan toisena osakilpailuna. Paikoin jopa kesäkisalta näyttänyt ralli käsitti neljä erikoiskoetta ja noin 50 erikoiskoekilometriä. Kisan ensimmäisenä erikoiskokeena toimi 8,5-kilometrinen Partala.

Noin kolmen kilometrin kohdalla avauspätkällä sijainnut nyppy-oikea-yhdistelmä koitui Nevän kohtaloksi.

– Tiesin paikan ja otin siinä ihan tietoisen riskin. Nuotti oli ihan oikea siihen kohtaan, mutta vauhtia oli liikaa ja pito aivan järkyttävä. Auto kevensi yllättävän paljon nypyn jälkeen ja perä ajautui siinä sitten ojan puolelle, Nevä kertasi.

Katso jutun yläpuolelta kooste JMK-rallin tapahtumista. Nevän tilanne näkyy kohdasta 1.01 eteenpäin. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nevä sai taisteltua auton takaisin tielle, mutta ojakosketus irrotti vauhdissa vasemman takapyörän, ja iskunvaimennin meni rikki. Näin Nevän kisa päättyi keskeytykseen.

– Kangasniemen kisa antoi paljon uskoa ja yritin tosissani lähteä ajamaan voitosta. Se nostaa aina riskitasoja ja nyt se koettiin pahemman kerran. Tuossa oli kyllä ainekset todella paljon suurempaan tuhoon, joten on siinä kolikolla kääntöpuolikin. Nyt meni vain vanne, iskari ja kylkeä pitää hiukan maalata, Nevä sanoi.

– Seuraavaa kisaa odotellaan jo, laitetaan auto täyteen huoltoon ja uuteen iskuun. Koetetaan ajaa myös joku testikisa ennen seuraavaa sarjan osakilpailua.

Joonas Lindroos ajoi JMK-rallissa yleiskilpailun ja kaksivetoisten nuottiluokan voittoon reilulla 50,4 sekunnin marginaalilla ennen Jarkko Ojalaa. Nelivetoisten nuottiluokan ykkönen oli Juha Koljonen.

F-rallisarjan kisakalenteri käsittää vielä kolme kisaa kesäkaudella. Niistä ensimmäinen ajetaan Orimattilassa 6. kesäkuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat