Lauri Joona ja Janni Hussi selvittivät Rooman EM-rallin, isäntämaan kuskeille kaksoisvoitto

Citroen-kuski Andrea Crugnola on voittanut Rooman EM-rallin.
Andrea Crugnola
Andrea Crugnola juhli Roomassa. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Crugnola nappasi kisan johtopaikan heti yleisöpätkällä Rooman keskustassa perjantai-iltana ja nakutti myös lauantaina kaikille kuudelle erikoiskokeelle pohja-ajan. Sunnuntaina mies pystyi jo varmistelemaan voittoaan.

– Voitto vaatii aina paljon, mutta saimme lopulta homman hoidettua. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Voitimme myös Italian mestaruussarjan luokan, joten fiilis on uskomaton, Crugnola hehkutti.

– On aina hienoa taistella EM-sarjan huippuja vastaan, mutta tänä vuonna taso oli erittäin kova.

Italia nappasi kotirallistaan kaksoisvoiton, kun Skodalla ajava Giandomenico Basso ylsi toiseksi. Eroa voittajaa tuli 23,1 sekuntia.

– Olemme onnellisia, toinen sija on erittäin hyvä tulos. Haluaisin ajaa enemmänkin EM-ralleja, mutta ehkä toisella kertaa. Kisa oli fantastinen, Basso sanaili.

Kolmanneksi kilpailussa ylsi EM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Hayden Paddon. Uusiseelantilainen jäi kärjelle 53,8 sekuntia.

– Uskon, että Barum-rallissa (Tshekki) on eri tarina. Sitä kisaa odotan kaikista vähiten. Ei tietenkään sovi nielaista ennen kuin tipahtaa, mutta sarjan kannalta tilanne on erinomainen, Paddon totesi.

Paddon johtaa EM-sarjaa liki 60 pisteen erolla ennen latvialaista Martins Sesksia, joka keskeytti Roomassa. EM-sarjassa ajetaan enää Tshekin ralli elokuussa sekä kauden päätöskisa Unkarissa lokakuussa.

Lauri Joona debytoi Rooman EM-rallissa asvaltilla Rally2-luokituksen autolla. Joona ja kartanlukija Janni Hussi ylsivät 18. sijalle. Eroa kärkeen tuli kuusi ja puoli minuuttia.

– Meillä oli kaikki mahdolliset ongelmat tässä rallissa. Spinnasimme pari kertaa ja oli myös rengasrikko. Opimme silti paljon ja olemme erittäin tyytyväisiä, Joona kertoi.

Katso alapuolelta Rooman EM-rallin lauantain kisapäivän parhaat palat. Rallin tulokset videon jälkeen.

Rooman EM-ralli lopputulokset:

 1. Andrea Crugnola  Citroen 1.52.35,2
 2. Giandomenico Basso Skoda    +23,1
 3. Hayden Paddon   Hyundai   +53,8
 4. Efren Llarena   Skoda   +1.54,5
 5. Bostjan Avbelj   Skoda   +2.04,1
 6. Simon Wagner    Skoda   +2.06,2
 7. Yoann Bonato    Citroen  +2.12,4
 8. Miklos Csomos   Skoda   +2.12,4
------
18. Lauri Joona    Skoda   +6.26,8

Lue myös nämä

 • Uusimmat