Quantcast

Lauri Joona hyvistä lähtökohdista Kroatian MM-ralliin – ”Uusi haaste on otettu vastaan”

Lauri Joona lähtee tavoittelemaan hyvää sijoitusta Kroatian MM-rallissa, jossa suomalaistoivo kilpailee junioreiden JWRC-luokassa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Joona saalisti kakkossijan junioreiden MM-kauden avanneesta Ruotsin osakilpailusta kaksi kuukautta sitten. Nyt Joona pääsee kilpailemaan toista kertaa Kroatian asvalttikisassa.

Junioreiden MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella nelivetoisilla Ford Fiesta Rally3 -autoilla. Kevättauon aikana Joona ajoi testejä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

– Meidän piti Mikaelin (kartanlukija Korhonen) kanssa mennä testaamaan Sloveniaan, mutta siellä oli tullut sen verran lunta, ettei testiä voitu ajaa. Niinpä pienellä järjestelyllä menimme Italiaan, jossa ajoimme testimielessä yhden kisan, Joona kertoo tiedotteessaan.

– Saatiin ihan hyvää ja monipuolista testiä ja kokemusta niin märästä, kosteasta kuin kuivastakin asvalttipinnasta. Tämän hetken ennusteissa Kroatian kisaviikonloppuna on tiedossa märkää ja mutaista ja välillä taas kuivaa keliä.

Kroatian MM-rallin ohjelmassa on 20 erikoiskoetta ja 292 pätkäkilometriä.

– Viime vuodesta on kyllä paljon hyötyä. Taitaa olla kaksi uutta pätkää ja muut ovat samoja kuin viime vuonna. Keli tuo kyllä ihan erilaisen näkökulman, jos sataa. Rengasvalinnat tulevat varmasti olemaan isossa roolissa, Joona toteaa.

Ruotsin MM-rallista poiketen Joona ajaa Kroatiassa ainoastaan junioreiden MM-pisteistä.

– Asvaltti ei kuulu vahvuuksiin, joten jätettiin täällä WRC3 Open -luokan kisa väliin.

– Ihan mielenkiintoisin odotuksin lähdetään nyt ”nelikolla” kisaamaan. Varmasti tulee olemaan haastava kilpailu kaikin puolin, mutta uusi haaste on otettu vastaan. Mennään se mitä päästään ja hyvällä sykkeellä, Joona suunnittelee.

Kroatian MM-osakilpailu käynnistyy perjantaiaamuna.

Katso alta Kroatian MM-rallin ennakko:

Lue myös nämä

  • Uusimmat