Quantcast

Jari Huttunen kuvaili Kroatian MM-rallin haastetta: ”Siviilivauhdeillakin sai olla tarkkana”

Jari Huttusen WRC2-kausi jatkuu viikonloppuna Kroatian MM-rallissa, joka on Huttusen kolmas ralli Ford Fiesta Rally2 -auton ratissa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellinen MM-ralli Ruotsissa helmikuussa poiki WRC2-luokan kolmossijan ja Huttusen tavoitteena on tälläkin kertaa luokan palkintokorokepaikka. Asvaltilla ajettava Kroatian MM-ralli on Huttuselle ja kartanlukija Mikko Lukalle uusi kilpailu, joten kisan alla tunnelmat ovat odottavaiset.

– Nuotituksen perusteella kisan reitti on hyvä mutta haastava, sillä asvaltin pito vaihtelee todella paljon. Välillä pinta oli niin liukas, että siviilivauhdeillakin sai olla tarkkana. En ole vastaavia olosuhteita aiemmin kokenut, vaikka jotain yhtymäkohtia täällä on esimerkiksi Puolassa asvaltilla ajamiini kisoihin, Huttunen kertoo.

Huttusen ohjelmassa on tällä kaudella kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordilla sekä Jyväskylän MM-ralli Rally1 -luokan Ford Pumalla. Jyväskylä on kauden päätavoite ja sen toteuttamiseksi tehdään yhteistyökumppanien kanssa hartiavoimin töitä, mutta tavoitteena on menestyä myös WRC2-luokassa, josta Huttunen saavutti pronssia kaudella 2021. Yhden ajamansa osakilpailun jälkeen hän sarjapisteissä viidentenä.

– Kyllä kolmen joukkoon on tavoite ajaa jokaisessa kisassa ja loppuvuodesta pitää kyetä taistelemaan osakilpailuiden voitoista tasapäisesti. Myös sarjasijoituksen pitäisi olla kolmen kärjessä, kiuruvetinen tiivistää.

Kroatian osakilpailuun Huttunen valmistautui testaamalla autoa päivän paikallisissa olosuhteissa. Testin perusteella kaikki on kunnossa kisaa varten ja auto tuntui hyvältä.

– Testi oli hyvä ja nyt auto tuntuu istuvan käteen paremmin kuin Monzan MM-rallin asvalteilla viime syksynä. Todellinen vauhti nähdään toki vasta kisassa ja heti on kyettävä ajamaan täysillä. Jos alussa jää ihmettelemään, on kisa voitosta jo mennyt, Huttunen sanoo.

Katso alapuolelta, mitä Kroatian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat