Quantcast

Laukaalaiselle rallilupaukselle jälleen iso pettymys – ”Ei tästä meinaa tulla yhtään mitään”

Viime kaudella rallin SM-sarjan SM3-luokan voittaneen Roope Korhosen debyyttikausi kuninkuusluokassa on alkanut tukkoisesti.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avauskisassa Rovaniemellä laukaalaislupaus joutui keskeyttämään kahden ulosajon rasittamana. Helmikuussa Kuopiossa tilille tuli viides sija, mutta lauantaina päättyneessä Jyväskylän Talvirallissa edessä oli jälleen keskeytys.

Vielä neljän erikoiskokeen jälkeen Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka olivat rallissa viidentenä vain 10,4 sekuntia kärkeä perässä. Koko päivän piinanneet Volkswagen Polo R5 -auton käyntiongelmat kuitenkin pahenivat ja viidennellä pikataipaleella kaksikon oli pakko keskeyttää.

Auton moottori ei enää suostunut toimimaan, joten Korhonen päätti ajaa EK:n ensimmäisestä risteyksessä sivuun keskeyttäen kilpailun.

– Kyllä nyt tämä rallin SM-sarjan ajaminen tökkii. Tuntuu siltä, että ei tästä meinaa tulla yhtään mitään. Moottori pätki koko lauantain, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viidennen erikoiskokeen alussa moottori rötäsi ihan hirveästi, joten ajoimme EK:n ensimmäisestä risteyksestä pois ja keskeytimme, 24-vuotias Korhonen summasi.

– Meidät hinattiin sitten seuraavalle isolle tielle, josta huoltomme kävi meidät noutamassa. Epäilemme, että moottorin turbo hajosi.

Korhonen sai kuitenkin alkukaudelle myös yhden onnistuneen suorituksen, kun Ruotsin MM-rallista tilille kilahti uran ensimmäinen luokkavoitto WRC3:ssa. Kehno alku SM-sarjassa jäi kuitenkin harmittamaan, vaikkei kaikki ollut omasta tekemisestä kiinni.

– Eihän näille voi mitään. Eilen aloitimme rallin Killerillä huonosti, mutta tänään lauantaina saimme ihan hyvin juonen päästä kiinni. Mutta kun moottori aina välillä pätkäisee siten, että se sekunnin murto-osan ajaksi 10–15 kertaa pätkällä sammuu, niin kyllä siinä äkkiä muutama sekunti tappiota tulee. Mielestäni olimme tänään vauhdin puolesta ihan alueella, Korhonen totesi.

– Harmi homma, että SM-sarja lähti osaltamme tällä tavalla liikkeelle. Auto kuntoon ja toukokuussa uusi yritys. Kyllä tämä tästä. Edessä on vielä hyviä kisoja, joissa voi ajaa hyvän tuloksen. Toivotaan, että kausi jatkuu kesällä paremmin. Ennen seuraavaa SM-rallia ajamme WRC3-autolla Portugalin MM-rallin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat