Quantcast

Rallikonkari Juha Salo jäi podiumilta Jyväskylässä – ”Loin itselleni liikaa paineita”

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo starttaa rallin SM-sarjan kesäkauteen kakkospaikalta.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Pekka Koski
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Salo sekä hänen kakkosohjaajansa Kristian Temonen ajoivat Skoda Fabia Rally2 Evo -autollaan talvikauden viimeisessä SM-osakilpailussa Jyväskylän Talvirallissa neljänneksi.

– Ei ollut meiltä mikään hyvä viikonloppu. Täällä oli aika paljon routapomppuja ja hyppyjä, joihin en osannut varautua. Ainoa pätkä, joka oli tasainen ja tuli meiltä hyvin, oli EK2, ja sinne ajoimme pohjat. Automme lenteli pateista ihan liikaa, ja ilmalennot veivät itseluottamusta, Salo summasi.

– Esimerkiksi Suomen MM-rallista tuttu Palsankylä tuli huonosti, vaikka olin muistavinani pätkän. Ei vaan lähtenyt kulkemaan niin kuin olisi pitänyt. Sen jälkeen jyvä katosi meiltä ja ajaminen oli sellaista puristamista. Tulos oli mikä oli.

Salon mukaan talvikausi kokonaisuutena meni kuitenkin edellisiin vuosiin verrattuna hyvin. Kokenut karkkilalainen ajoi kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa toiseksi.

– Paljon hyvääkin tämän talven ralleista löytyy. Jälkiviisaus on monessa asiassa sitä parasta viisautta. Olen kuitenkin kohtuu tyytyväinen siitä, mitä saimme tänä talvena aikaiseksi. Olemme muun muassa mestaruuskamppailussa mukana, Salo muistutti.

– Jyväskylän Talviralliin loin itse itselleni liikaa paineita. Ajattelin, että täällä pitää yrittää ajaa niin kovaa kuin pystytään ja jos menee hankeen niin sitten menee. Kun iltapäivän lenkillä eroa kärkeen syntyi, niin liika yrittäminen siinä kohtaa olisi ollut tyhmää. Teimme tähän ralliin kotiläksyt huonosti.

Salo on talvikauden jälkeen pisteissä siis toisena. Eroa sarjaa johtavaan Teemu Asunmaahan on 12 pistettä. Rallin SM-sarja jatkuu kevättauon jälkeen 19.-20. toukokuut ajettavalla Pohjanmaa-rallilla Seinäjoella.

– Kakkossijalta on hyvä lähteä tulevana kesänä tavoittelemaan parempia tuloksia, Salo totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat