Laukaalainen rallilupaus lähellä mestaruutta MM-sarjassa – ”Tämä vaatii nyt erilaisen moodin”

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka hakevat jo peräti kauden neljättä luokkavoittoa Viron MM-rallista.
Roope Korhonen
Roope Korhonen. Kuva: Timo Anis/Rautio Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko on onnistunut haalimaan voitot Ruotsista, Portugalista ja Sardiniasta. Neljäs voitto tarkoittaisi WRC3-luokan mestaruutta.

Luokan pisteisiin lasketaan neljä parasta sijoitusta, joten tilanne näyttää Korhosen kannalta hyvältä, mutta mikään ei ole varmaa vielä tässä vaiheessa. MM-rallit ovat WRC3-luokassa nopeuden lisäksi myös kestävyyskilpailuja, ja vaikka pahimmat haasteet olivatkin todennäköisesti Etelä-Euroopan ralleissa, riittää sudenkuoppia varmasti myös Virossa. Tuleva kilpailu on kauden ainoa, josta Korhosella on aikaisempaa kokemusta.

– Täällä ajettiin viime vuonna ja nyt pystytään hyödyntämään vanhoja nuotteja ensimmäistä kertaa. Kyllähän se auttaa, se on ihan varma. Olen katsellut viime vuoden videoita ja siinä mielessä on kyllä luottavainen fiilis, Korhonen summaa.

WRC3-luokan kuljettajia löytyy lähtöluettelosta peräti 15. Taistelu kärkisijoista tulee varmasti olemaan tiukkaa. MM-sarjaa kiertävien kuljettajien lisäksi mukana on myös rallin SM-sarjassa SM2-luokkaa johtava Benjamin Korhola kartanlukijanaan Pekka Kelander, joten vastusta riittää myös Raution tiimin sisällä.

– Joo taso on kova, mutta voitto on tietenkin tavoitteena. Tämä vaatii nyt hieman erilaisen moodin, jos vertaa Portugaliin ja Sardiniaan. On hieno ajaa, kun ei tarvitse varoa niin paljon. Koitetaan olla siinä kärjen tuntumassa, mutta jos joku lähtee alussa karkuun niin menköön, Korhonen miettii.

Viron MM-ralli käsittää 21 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on reilut 300 kilometriä. Kilpailu alkaa torstaina yleisöerikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat