WRC-talli tarvitsee kipeästi menestystä – ”Olemme pistäneet paljon likoon”

M-Sport Fordin rallitalli on laittanut kaiken likoon, jotta Ott Tänak yltäisi voittotaisteluun kotikilpailussaan Virossa tällä viikolla.
Richard Millener ja Ott Tänak
Richard Millener ja Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak sekä tallin toinen täyden kauden kuski Pierre-Louis Loubet pääsivät testaamaan Etelä-Virossa kumpainenkin päivän verran. Lisäksi Tänak osallistui viikko sitten ajettuun Louna-Eesti -ralliin, josta sai mukavasti lisää testiä Puma Rally1 -autolla.

M-Sport on jäänyt kolmessa edellisessä MM-rallissa ilman palkintosijoitusta, joten brittitiimille todella soisi jälleen menestystä.

– Nyt meillä on edessämme ihan uudenlainen haaste verrattuna muutamiin aiempiin kisoihin. Viron ralli on yksi kauden nopeimmista ralleista ja tietenkin meille erittäin tärkeä, koska se on Ottin kotikisa. Saamme varmasti isosti tukea yleisöltä viikonlopun aikana, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoo.

– Olemme pistäneet paljon likoon valmistautumisen suhteen. Olisi todella hienoa nähdä Ottin menestyvän kotirallissaan. Se on tietenkin koko tiimin tavoitteena.

Korsikan saarelta ponnistavan Loubet´n alkuvuosi on ollut takkuinen. Seitsemästä rallista tilille on tullut neljä keskeytystä. Paras tulos miehellä on Ruotsin rallin kuudes sija helmikuulta.

– Uskon, että Pierre voi olla vahva Virossa. Hänellä on hyvin kokemusta rallista viimeisen kolmen kauden ajalta, Millener povaa.

Myös Loubet itse on varovaisen toiveikas torstaiaamun testierikoiskokeella käynnistyvän rallin suhteen.

– Odotan kisaa innolla, sillä tämä on yksi kauden nautinnollisimmista ralleista. On hienoa päästä ajamaan noin nopeita pätkiä tällaisella autolla. Yritämme nauttia kisasta ja sitä kautta saavuttaa hyvän tuloksen, Loubet toteaa.

Katso alapuolelta, mitä Viron MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat