Latvala hyvällä fiiliksellä Saksan MM-ralliin – ”Automme on vahva asvaltilla”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Poo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala päätti Suomen MM-rallissa pitkän korpivaelluksensa ja palasi palkintokorokkeelle. Viiden keskeytyksen jälkeen kolmas tila maistui makoisalta.

– Suomen rallin jälkeen lähden hyvällä ja rennolla fiiliksellä Saksan kisaan. Toivon, että pystymme jatkamaan samalla tavalla ja hyvällä rytmillä vuoden loppuun. Uskon, että automme on vahva Saksan asvaltilla, sillä jo viime vuonna olimme siellä kilpailukykyisiä, Latvala sanoo.

– Nautin todella niistä maalaisteistä peltojen keskellä. Pätkät ovat kapeita, mutta todella nopeita. Myös sotilasalueella on hienoja osuuksia. Sää voi olla hyvin vaihteleva ja siihen pitää varautua, tuurilainen jatkaa.

Saksan MM-ralli ajetaan ensi viikolla. Toyotan toisen suomalaiskuskin Esapekka Lapin Suomen kisa meni pipariksi päätöspäivänä sunnuntaina, kun mies ajoi pöpelikköön Laukaassa. Pieksämäkeläin on kuitenkin nollannut tilanteen nopeasti.

– Saksan ralli on todella haastava. Siellä sataa monesti ja olosuhteet vaihtelevat päivän mittaa. Se on vaikeaa, koska pätkillä leikataan ahnaasti ja tielle nousee mutaa. Ralli on ollut minulle haastava, mutta tykkään haasteista, Lappi myhäilee.

– On myös mukavaa päästä taas asvaltille. Löysimme Korsikalla hyvät säädöt autoon ja vauhti oli kilpailukykyistä. Saksan kisa on toki erilainen, mutta toivottavasti pystymme olemaan yhtä hyvässä vauhdissa kuin Korsikalla.

Lue myös nämä