Ott Tänak puhkuu itseluottamusta ennen Saksan MM-rallia – ”Voimme taistella voitosta”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolaiskuski Ott Tänak piti Puuppolassa Keski-Suomessa rakennetun Toyotan rallitallin mainetta yllä Suomen MM-rallissa yltämällä suvereeniin voittoon. Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Saksan asvaltilla, ja Tänak aikoo jatkaa samaa rataa.

– Me lähdemme Saksaan korkein tavoittein Suomen voittomme jälkeen. Lähestyn loppukautta ajatuksella, että keskityn vain yhteen kisaan kerrallaan. Yritän saada maksimisuorituksen joka kisassa ja sitä kautta voin palata MM-taistoon mukaan, Tänak paaluttaa.

– Saksan ralli on aina nautinto. Tykkään siitä haasteesta, mitä erilaiset tiet siellä tarjoavat. Meidän on tarkkailtava säätä todella huolellisesti, sillä viime vuonna kun voitin Saksassa, niin rengasvalinnat olivat isossa roolissa. Yaris WRC toimii hyvin asvaltilla, joten uskon, että voimme taistella voitosta. Fiilis on todella luottavainen.

Tallipomo Tommi Mäkinen on niin ikään luottavainen.

– Meidän testit menivät todella hyvin. Yaris WRC on osoittanut hyvää suorituskykyä asvaltilla. Me haluamme toki kehittyä entisestään. Viime vuoden datan avulla olemme voineet kehittää tiettyjä osa-alueita, Mäkinen valottaa.

– Ott voitti viime vuonna Saksassa, joten tiedämme, että olemme siellä varmasti vahvoja. Myös Jari-Matti (Latvala) ja Esapekka (Lappi) voittivat pätkiä.

Saksan MM-ralli starttaa ensi viikon torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Torstai-iltana on ohjelmassa ensimmäinen varsinainen erikoiskoe, kun St. Wendelissä ajetaan lyhyt yleisöerikoiskoe.

Lue myös nämä

  • Uusimmat