Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport.

Rallin MM-sarjan kärkimies into piukeana Saksan asvaltille – ”Olen valmis taistelemaan jälleen voitosta”

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville oli heinäkuun lopussa ajetussa Suomen MM-rallissa erittäin vaisu. Belgialainen kuitenkin onnistui ottamaan pienen torjuntavoiton taistelussa maailmanmestaruudesta, sillä Fordin Sebastien Ogier kuroi Neuvillen etumatkaa vain kuudella pisteellä.

MM-karkelot jatkuvat ensi viikolla Saksan asvaltilla. Kyseessä on Hyundain kotiralli, sillä tiimin päämaja sijaitsee Alzenaussa vain reilun 200 kilometrin päässä Saksan rallin pääpaikasta Bostalseesta.

– Neljän peräkkäisen sorarallin jälkeen on mahtavaa päästä taas asvaltille. Saksan ralli on meidän kotikilpailu ja se on myös aika lähellä Belgian rajaa. Paikalle tulee varmasti paljon meidän faneja. Meillä on Saksasta hyviä muistoja, kuten voitto vuodelta 2014, MM-sarjaa 21 pisteellä johtava Neuville toteaa.

– Johdamme yhä MM-sarjaa, vaikka viikonloppu Suomessa oli turhauttava. Olen valmis taistelemaan jälleen voitosta.

Hyundain rallitallissa paluun ajohommiin tekee myös Espanjan Dani Sordo, joka on ollut alkukaudesta hyvässä iskussa niissä kisoissa, joissa on päässyt ratin taakse.

– On upeaa päästä takaisin Hyundain puikkoihin Saksan MM-arllissa. Se on upea kisa ja kotiralli tiimille. Se ei ole kovin helppo kisa, sillä rallissa on paljon erityyppisiä erikoiskokeita. Monesti voi myös sataa, jolloin tiet ovat mutaisia ja liukkaita, Sordo ennakoi.

Hyundain kolmatta autoa Saksassa ajaa norjalainen Andreas Mikkelsen.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö