Lappi kiinni kauden toisessa palkintosijassa – Tänak ajamassa jälleen voittoon

Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lappi on lähellä hyvää sijoitusta Saksan MM-rallisas. Kun ajamatta on enää kisan päättävä Power Stage -erikoiskoe, on Lappi rallissa kolmantena.

Toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen ja neljättä sijaa hallussaan pitävään Sebastien Ogieriin on niin iso ero, että pieksämäkeläinen keskittyy varmistelemaan kolmatta sijaansa.

– Ajoin todella varovasti. Kuten näimme täällä aamulla, niin tämä on hankala pätkä. Halusin vain pitää auton tiellä, Lappi totesi Grafschaftin erikoiskokeen maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak on ajamassa toiseen perättäiseen voittoon MM-sarjassa.

– Ajoin puhtaalla rytmillä, eikä ollut minkäänlaisia ongelmia. Power Stagella voi olla vaikea saada täyttä pistepottia tästä lähtöpaikasta. Toivottavasti saamme kuitenkin joitain lisäpisteitä sieltä, Tänak summasi.

Grafschaftin erikoiskoe oli dramaattinen ensimmäisellä ajokerralla sunnuntaiaamuna. Toyotan Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään vaihteistovikaan. Ulosajon vuoksi leikki jäi kesken Citroenin Mads Östbergilta.

Myös Hyundain Dani Sordo joutui keskeyttämään. Sordo täräytti kilpurinsa viinitarhojen keskelle ja auton oikea etupää otti rajusti osumaa. Espanjalainen pääsi vielä toiseksi viimeisen erikoiskokeen lähtöpaikalle, mutta joutui kuitenkin keskeyttämään.

WRC2-luokassa Skodan tehdastallin nuori suomalaiskuski Kalle Rovanperä tipahti toiseksi. Edelle kiilasi tallikaveri Jan Kopecky 3,5 sekunnin erolla.

– En usko, että saamme pidettyä häntä takana. Hän kuitenkin taistelee mestaruudesta ja puskee nyt kovaa. Haluan kuitenkin säilyttää palkintosijan, Rovanperä sanoi.

Saksan MM-rallin tilanne EK17/18 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 2.56.21,8
 2. Thierry Neuville  Hyundai   +32,6
 3. Esapekka Lappi   Toyota   +57,0
 4. Sebastien Ogier  Ford   +1.34,6
 5. Teemu Suninen   Ford   +1.54,5
 6. Andreas Mikkelsen Hyundai  +1.59,1
 7. Craig Breen    Citroen  +2.35,0

Lue myös nämä