Tänak ja Lappi pääsivät juhlimaan Saksan rallissa – Mäkisen talli tiukasti mestaruustaistossa

Ott Tänak
Ott Tänak Moselin jokilaakson maisemissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing keräsi muhkean pistepotin sunnuntaina päättyneessä Saksan MM-rallissa. Tallin virolaistähti Ott Tänak ajoi voittoon, ja Esapekka Lappi sijoittui kolmanneksi.

Tänakille voitto oli toinen perättäinen ja kolmas Toyota Yaris WRC -auton puikoissa. Tänakille ykköstila oli makoisa, sillä hän säilytti mahdollisuudet kuljettajien maailmanmestaruuteen. MM-sarjaa johtava Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville ajoi Saksassa toiseksi ja pistekakkonen Sebastien Ogier oli neljäs. Tänak on MM-pisteissä kolmantena.

Tänak otti voiton selvällä 39,2 sekunnin erolla Neuvilleen, joka hyötyi tallikaverinsa Dani Sordon ja Toyotan Jari-Matti Latvalan epäonnesta rallin päätöspäivänä sunnuntaina. Kakkossijasta Sordoa vastaan taistellut Latvala keskeytti tekniseen vikaan, ja Sordon peli päättyi auton vaurioitumiseen ulosajossa.

Esapekka Lappi starttasi sunnuntain erikoiskokeille viidentenä, mutta hän nousi kaksi pykälää Sordon ja Latvalan pudottua hänen edeltään. Lappi on napannut tällä kaudella kaksi kolmossijaa ja MM-pisteissä pieksämäkeläinen jatkaa neljäntenä.

– Nyt on hyvä fiilis. Emme tehneet virheitä, ja se toi meille kolmossijan. Tänään muilla oli tapahtumia, mutta se kuuluu pelin henkeen, Lappi sanoi.

Ensimmäistä kertaa WRC-autolla asvalttiralliin osallistunut Teemu Suninen vältti vaikeudet haastavassa Saksan MM-osakilpailussa. Suninen päätti kisan viidentenä kaksi minuuttia kärjelle jääneenä.

– Tämä oli enemmän kuin olin odottanut, Suninen summasi.

Tallipomo Tommi Mäkiselle ja Toyota Gazoo Racingille Saksan ralli tuotti täysosuman. Toyota nousi MM-pisteissä toiseksi M-Sport Fordin edelle. Taistelu valmistajien maailmanmestaruudesta käy tiukkana, sillä Toyota on vain 13 pisteen päässä kärkitiimi Hyundaista.

Skodan tehdastiimin Kalle Rovanperä saavutti komean kakkossijan WRC2-luokan kilpailussa. Vasta 17-vuotias Rovanperä nousi lauantaina kisan kärkeen, mutta sunnuntaina tallikaveri Jan Kopecky nousi suomalaislupauksen edelle 3,8 sekunnin erolla.

– Olen todella iloinen, sillä tämä on erittäin vaikea ralli. Teimme siis melko hyvää työtä, yleiskilpailussa kymmenenneksi sijoittunut Rovanperä sanoi.

Rallin MM-sarja jatkuu syyskuun puolivälissä Turkissa.

Saksan MM-rallin tulokset EK18/18 jälkeen:
 1. Ott Tänak     Toyota 3.03.36,9
 2. Thierry Neuville  Hyundai   +39,2
 3. Esapekka Lappi   Toyota  +1.00,9
 4. Sebastien Ogier  Ford   +1.34,5
 5. Teemu Suninen   Ford   +2.02,9
 6. Andreas Mikkelsen Hyundai  +2.13,8
 7. Craig Breen    Citroen  +2.39,1
 8. Marijan Griebel  Citroen +10.41,2
 9. Jan Kopecky    Skoda  +13.12,8
10. Kalle Rovanperä  Skoda  +13.16,6

Lue myös nämä