Quantcast

Lappi hakee huippusijoitusta Sardinialta – ”Itseluottamukseni on noussut korkealle”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Esapekka Lapin kevätkausi rallin MM-sarjassa voidaan laskea positiiviseksi, vaikka matkaan mahtuu myös virheitä. Lappi on kuuden osakilpailun jälkeen sarjassa viidentenä.

Ensi viikolla MM-sarja jatkuu Sardinian rallilla. Ensimmäistä täyttä kauttaan ajava Lappi oli viime vuonna Sardinialla neljäs. Nyt mies janoaa kauden ensimmäistä podium-sijaa.

– Odotan innolla, että pääsen taas kisaamaan Sardinialla. Meillä oli siellä aika hyvä tulos jo viime vuonna. Voitimme kuusi pätkää ja vauhti oli kohdillaan. Sen jälkeen olemme oppineet paljon ja myös autoa on kehitetty, Lappi summaa Toyotan tiedotteessa.

– Viimeisen parin rallin aikana itseluottamukseni on noussut korkealle ja pystyn puskemaan täysillä. Olemme viidentenä MM-sarjassa, mikä tarkoittaa, että olemme aika aikaisessa vaiheessa reitillä perjantaina. Tienputsaus näyttelee Sardiniassa isoa roolia, mutta minulla on siitä kokemustas jo Portugalista. Se ei huoleta minua.

Toyotan toisen suomalaisen Jari-Matti Latvalan kauden avauspuolisko on ollut tuskainen ja takana on kolme perättäistä keskeytystä. Nyt kelkan on käytännössä pakko kääntyä parempaan suuntaan.

– Olen aina nauttinut kilpailemisesta Sardinialla. Aloitin siellä jo 2003, kun se tunnettiin nimellä Rally Costa Smeralda. Vuoden päästä kisa olikin jo MM-sarjassa. Tienpohjat ovat siellä kovat, mutta pinnalla on hienoa hiekkaa. Sen takia etupään kuskeilla voi olla aika liukasta, Latvala toteaa.

– Tiet ovat myös kapeita, mutta vauhdin voi pitää tosi korkealla, jos ajaa oikeaa linjaa. Minulla on positiivinen fiilis kisan suhteen. Sain ajettua kaksi puhdasta päivää Portugalissa keskeytyksen jälkeen ja se nosti itseluottamusta.

Sardinian ralli alkaa ensi torstaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat