Quantcast

Suomalaislupauksella tahmea alku Akropolis-rallissa – ajaa silti kolmossijalla

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren. Kuva: Peter Thul.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaina startannut rallin EM-sarjan Kreikan osakilpailu alkoi Juuso Nordgrenilta tahmeasti. Virheistä huolimatta nuorukainen on kuitenkin kärkikamppailussa hyvin mukana.

Nordgren aloitti rallin vahvasti oltuaan torstaina ajetulla aika-ajopätkällä nopein. Tämän ansiosta nuorukainen pääsi valitsemaan perjantain lähtöpaikkansa ensimmäisenä.

– Otettiin 12. lähtöpaikka, koska shakedownilla oli paljon puhdistettavaa ja ajateltiin, että etummaiset autot saavat putsattua ajolinjaa ennen meitä. Toisaalta emme halunneet lähteä viimeisinä kuuman ryhmän kuljettajina, joten 12 oli sopiva paikka, Nordgren perusteli päätöstään.

Perjantaina päästiin tositoimiin, kun ralli polkaistiin käyntiin kahden erikoiskokeen voimin. Avaus-EK oli yleisöpyöritys, joka ei mennyt Nordgrenilta aivan putkeen.

– Pätkä oli laukkaradan keskelle tehty parikilometrinen sorapintainen yleisö-EK. En tiedä, mutta tuntui, että pito oli ensimmäisinä lähteneillä paras, eli tie ei puhdistunutkaan ennen meitä vaan muuttui liukkaammaksi, mitä enemmän autoja meni. Se vähän yllätti ja olimme vasta seitsemänneksi nopeimpia.

Jälkimmäisenä kuskit pääsivät vauhdikkaalle yli 30 kilometriä pitkälle Thivan pätkälle. Vaikka suomalaisen aika olikin kolmanneksi nopein, parannettavaa jäi.

– Muutama mutka meni huonosti ja yksi risteys meni pitkäksi, ja jouduimme peruutella siimojen alta. Siinä meni aikaa varmaan kymmenen sekuntia. Muutamissa paikoissa pöly haittasi näkyvyyttä, mutta kyllä virheet olivat kuskista johtuvia, nuorukainen piiskasi itseään.

Kokonaistilanteessa Nordgren on avauspäivän jälkeen kolmantena. Eroa kärjessä ajavaan AlekseiLukjanukiin on reilut 38 sekuntia. Venäläiskuski kärsi avauspätkällä rengasrikon, mutta ajoi toiselle EK:lle nopeimman ajan 44,5 sekunnin marginaalilla.

– Oli kyllä hurjat pohjat Lukjanukilta. Ilman virheitä olisimme voineet olla toiseksi nopeimpia, mutta tuohon kyytiin ei ollut mitään asiaa, Nordgren myöntää.

– Vaikka ajaminen olikin tänään huonoa, sijoitus on ihan hyvä. Tämä on sellainen ralli, ettei tuota eroa kannata ajamalla lähteä kuromaan kiinni. Siinä on iso riski, että tulee rengasrikkoja tai hajottaa autonsa, Nordgren pohtii.

Lauantaina rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Nordgren lähtee päivään luottavaisena.

– Pari aika kivikkoista pätkää siellä on ainakin, mutta uskon, että ilman virheitä olemme korkealla tuloksissa.

Akropolis-rallin tilanne EK 2/12 jälkeen:

1. Aleksei Lukjanuk 23.50,3

2. Eyvind Brynildsen +33,5

3. Juuso Nordgren +38,4

4. Bruno Magalhães +40,5

5. Alexandros Tsouloftas +42,0

Lue myös nämä

  • Uusimmat