Quantcast

Kristian Kiviniemi hyvin valmistautuneena Kouvolaan – ”Laitetaan kaasu pohjaan ja annetaan mennä”

Kristian Kiviniemi
Kristian Kiviniemi. Kuva: Timo Pullikka
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lauantaina ajetaan rallin SM-sarjan toinen osakilpailu. Kouvolan ympäristössä kiertävä reitti pitää sisällään neljä erikoiskoetta, joista kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan.

Kauden avauskilpailusta toiseksi korkeimmat SM-pisteet napanneet Kristian Kiviniemi ja Enni Mälkönen lähtevät luottavaisena kisaan. Tunturirallin lopulla koetut ongelmat Mitsubishin kanssa on selätetty ja kalustoa on testattu niin kilpailussa kuin testiteillä.

– Hyvät ovat fiilikset, kuten aina kun pääsee kilpailemaan. Tunturin jälkeen auto vaati isoa huolto moottorin ja voimansiirron puolelle. Päästiin huollon jälkeen ajamaan Ähtärissä muutama viikko takaperin kisa, jossa nähtiin, että kalusto on tikissä. Viime viikonloppuna kävin vielä ajamassa testit ja jäi kyllä oikein hyvä tuntuma autoon, joten lauantaina laitetaan vaan kaasu pohjaan ja annetaan mennä, SM2-luokassa ajava Kiviniemi summaa.

Viikonloppuna renkaat näyttelevät isoa roolia, kun viime päivien lämpöiset kelit lisäävät haasteita kilpailureitille. Kilpailijoille on reitillä luvassa jääpohjaista tietä sekä soralle sulaneita osuuksia.

– Kouvolassa on aina ollut hienot tiet ja varmasti on nytkin. Iso haaste on teiden sulaneet osuudet, jotka ovat menneet soralle. Nuotilla sen sitten näkee, mikä se tilanne reitillä noiden osalta on, mutta täytyy miettiä tarkkaan, kuinka käytössä olevat renkaat käyttää mahdollisimman hyvin.  Nyt on luvattu lauantaille lumisateita, joten haastetta on kelin puolesta luvassa, mutta onpahan tilanne kaikille sama.

Lue myös nämä

  • Uusimmat