Quantcast

Superlupaus Tuukka Hallia jälleen valmis voittotaistoon – ”Ulosmitataan kaikki, mitä autosta irti saa”

Tuukka Hallia
Tuukka Hallia. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu lauantaina Kouvolassa. Kauden toista osakilpailua on jo odotettu, sillä Kouvolan osakilpailu piti alun perin ajaa jo helmikuun alussa, mutta koronapandemia rajoituksineen muutti suunnitelmia.

Tuukka Hallia ajoi kauden avauskilpailussa Rovaniemellä upean kilpailun. SM3-luokan voitto oli alkumetreistä alkaen näpeissä ja ero muihin oli likimain murskaava.

Kouvolan kynnyksellä nuorukainen laittaa jäitä pipoon.

– Kaksi edelliskauden mestaria (Sami Pajari ja Lauri Joona) ovat kirittämässä. Molemmilla on hyvät kilometrit alla Rovaniemen MM-rallista viime viikonlopulta, joten helpolla ei kärkisijoja tule. Olen asettanut tavoitteekseni olla mukana kärkitaistelussa eli siinä kärkikolmikossa, Hallia summaa.

– Kisojen välissä on lenkkeilty, testattu autoa ja tehty kehitystyötä. Nyt alusta on saatu säädettyä niin, että auto sopii minun käteeni. Luotto on todella hyvä, Hallia kertoo.

Rovaniemellä Hallia dominoi pitkää kisaa sen molempina päivinä. Nyt kilometrejä on alle puolet avauskisasta.

– Heti aamusta pitää olla todella hereillä. Ajan perjantaina vielä pienen testin ja lauantaina ulosmitataan kaikki, mitä autosta saa irti, Hallia hymyilee.

– Esitän nöyrimmät kiitokset tiimille, taustajoukoille ja kaikille tukijoille, jotka ovat tässä projektissa mukana. On erittäin hienoa, että voin keskittyä ajamiseen, kun taustat ovat näin hyvällä mallilla, Hallia kiittelee.

Kaksivetoisten kärkitaistoon mielii myös Kim Forsgren, joka kaasutteli kauden avausrallissa viidenneksi.

– Sami Pajari antoi ajamiseen tammikuisen Tunturirallin  jälkeen kullanarvoisia vinkkejä, joita olen sittemmin treenannut ja sisäistänyt. Nuotin kanssa on ollut myös paljon treeniä ja siihen on ollut isona apuna kokenut Jarno Ottman, joka nyt istuu kilpailuunkin kyytiin, ”Henkka” sanoo.

– Odotan todella innolla, että pääsemme kilpailemaan parhaita vastaan sekä näkemään, miten ajamiseen ja nuottiin saadut opit vaikuttavat. Kärkiukoilla ei nopeus notkahtele.

Lue myös nämä