Kris Meeke manasi ulosajoaan – ”Se oli täysin oma virheeni”

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin viikonloppu Portugalissa oli kaksijakoinen. Toisaalta tiimin ykköstähti Ott Tänak juhli voittoa, mutta ykköstilaa himmensi Kris Meeken keskeytys kolmannelta sijalta päätöspätkällä. 

Toyotalla oli eväät jopa kolmoisvoittoon, mutta Jari-Matti Latvalan keskeytys lauantai-iltana mystiseen iskunvaimenninvikaan söi mahdollisuudet.

– Tämä on jälleen yksi upea voitto Ottille ja tietenkin koko tiimille. Ott oli todella vahva johtaen perjantaista asti, vaikka hän oli toisena tiellä. Hän hallitsi tilanteen todella hyvin rankoissa olosuhteissa, Mäkinen kommentoi.

– Meidän suorituskyky oli erinomaisella tasolla koko viikonlopun. Ikävä kyllä Jari-Matilla oli ongelma eilen ja Kris teki tänään pienen virheen, joka maksoi kovan hinnan. Tilanne on kuitenkin menossa oikeaan suuntaan molemmissa MM-sarjoissa.

Katso alta kooste rallin tapahtumista. Meeken ulosajo näkyy videon lopussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266274″ ap mute ]

 

Meeke oli luonnollisesti maansa myynyt tyhmän virheensä jälkeen.

– Päivä alkoi hyvin ja kasvatimme eroa takana ajaviin. Sitten vain yritimme pitää tilanteen ennallaan. Ikävä kyllä me spinnasimme toiseksi viimeisellä pätkällä, mikä maksoi aikaa. Minulla ei ollut paljon taisteltavaa Power Stagelle lähdettäessä. En välittänyt bonuspisteistä, Meeke selitti.

– Sitten siinä oli yksi oikealle kääntyvä mutka ja siellä oli heinikossa kanto piilossa. Minulla ei ollut sitä nuotissa ja menin siitä täysillä yli. Se oli täysin oma virheeni, Meeke jatkoi.

Jotain positiivistakin pohjoisirlantilainen Portugalin kisasta kuitenkin löysi.

– Olen todella pahoillani tallin puolesta, sillä meillä oli niin hyvä ralli menossa. Meidän on vain otettava hyvät asiat mukaamme täältä. Tämä oli kuitenkin vahvin rallini tällä autolla tähän mennessä. Nyt on vain käännettävä katse kohti tulevaisuutta.

Lue myös nämä