Citroen-pomo pettyi Esapekka Lapin keskeytykseen – lupasi kuitenkin tukensa

Pierre Budar
Pierre Budar. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin suomalaiskuski Esapekka Lapin mollivoittoinen kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Portugalissa. 

Lapin kisa meni pilalle jo perjantaina rengasrikon vuoksi. Sunnuntaina pieksämäkeläinen teki kaksi ajovirhettä. Ensin Lappi kaatoi autonsa ja keskeytti seuraavalla pätkällä ajettuaan mutkan leveäksi. Samalla Citroen menetti tukun arvokkaita MM-pisteitä.

– Olemme tietenkin pettyneitä, että he eivät päässeet maaliin kahden virheen jälkeen. Se on harmi, sillä he ajoivat lauantaina hyvin. Myös testit menivät hyvin ja Esapekka löysi mieluisat säädöt, Citroenin tallipomo Pierre Budar sanoi.

– Esapekka ja Janne (Ferm) olivat tekemässä hyvää suoritusta. Toivottavasti he voivat rakentaa hyvien asioiden varaan Sardiniaa ajatellen. Meidän on tehtävä nyt yhdessä töitä ja tuettava heitä, jotta he osaavat hallita tällaisen tilanteen paremmin tulevaisuudessa.

Katso alta kooste rallin tapahtumista, josta löytyy myös Lapin törttöilyt sunnuntaina. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,266274″ ap mute ]

 

Lappi oli ennen keskeytystään rallissa kuudentena ja taisteli Fordin Teemu Sunista vastaan. Suninen nousi lopulta neljänneksi Toyota-kuski Kris Meeken keskeytyksen myötä.

Citroenin toinen kuljettaja Sebastien Ogier ja kartanlukija Julien Ingrassia toivat kuitenkin Budarille ilonaihetta kolmannella sijallaan.

– He todella tekivät upeaa työtä. Kun ottaa huomioon heidän lähtöpaikkansa koko viikonlopun ajan, niin he tekivät siinä paikassa loistavaa jälkeä. Vaikka he eivät voineet taistella tasaväkisissä olosuhteissa, he pitivät painetta yllä ja käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Päättäväisyys ja sitkeys palkittiin tärkeillä pisteillä ja jälleen yhdellä palkintosijalla, Budar ylisti.

Lue myös nämä