Konkarikuljettaja sai ensimmäisen maistiaisen Hyundain ralliautosta – ”Kannan Craigin intohimoa mukanamme”

Kris Meeke testasi tiistaina ensimmäistä kertaa Hyundain i20 N Rally2 -autoa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Portugalin Hyundain rallitiimi ilmoitti alkuviikolla, että Meeke kilpailee tänä vuonna Portugalin rallisarjassa edesmenneen Craig Breenin sijaan. Breen kuoli kaksi viikkoa sitten ajettuaan ulos Hyundain Rally1-autolla Kroatian MM-rallin ennakkotesteissä.

Team Hyundai Portugal halusi kunnioittaa Breenin muistoa pestaamalla irlantilaisen pitkäaikaisen ystävän Meeken loppukauden kisoihin Portugaliin.

– Tämä ei ollut helppoa päätös, enkä ottanut sitä kevyesti. Useat ajatukset pyörivät raskaasti mielessäni. Kyseessä oli Craigin tiimi ja hänen mahdollisuutensa, Meeke kertoi sosiaalisessa mediassa.

Lopulta pohjoisirlantilainen suostui tarjoukseen.

– Ralli on edelleen intohimoni. Halusin sanoa kyllä, koska haluan kilpailla. Olen kilpailija ja haluan nauttia lajista, joka on antanut minulle paljon – ja varsinkin Portugalissa, Meeke viittasi siihen, että hän voitti Portugalin MM-rallin vuonna 2016 Citroenilla.

Kuuntele alta Rallit.fin uusin Rallipodi, jossa vieraillaan Craig Breenin turmapaikalla Kroatiassa. Voit kuunnella podcastin myös Spotifysta tästä linkistä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Meeke kilpailee jo tulevana viikonloppuna Portugalin rallisarjaan kuuluvassa Terras d’Aboboreira -rallissa norjalaiskartturi Ola Flöenen kanssa. Tiistaina parivaljakko sai ensimaistiaisen Hyundaista (katso videot jutun alta).

Toukokuussa ohjelmassa on puolestaan Portugalin MM-ralli, jossa hän aikoo osallistua WRC2-luokan kilpailuun Hyundain Rally2-autolla.

– Teen parhaani nauttiakseni jokaisesta hetkestä. Ja kannan siten Craigin intohimoa mukanamme, Meeke lupasi.

Meeke ei ole koskaan aiemmin kilpaillut Hyundain kakkosluokan autolla, mutta hän on ollut kehittämässä Skodan uusinta Fabia RS Rally2 -autoa. Meeke ajoi viimeksi kilpaa helmikuussa 2022 Qatarin kansainvälisessä rallissa Skoda Fabian edellisellä kehitysversiolla.

Katso alta videot Meeken testistä.

Lue myös nämä