Jari-Matti Latvala paljasti Sebastien Ogierin suunnitelman – tallipomolta tyrmäys villeille huhuille

Sebastien Ogier on rallin MM-sarjan kärjessä, vaikka mies ei täyttä kautta tänä vuonna ajakaan.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alkuvuodesta ranskalainen on tosin jättänyt väliin vain Ruotsin talvirallin helmikuussa. Kolmesta ajamastaan rallista Ogier on voittanut kaksi sekä kirjauttanut tililleen viidennen sijan viime viikonlopun Kroatian osakilpailusta.

Parin viikon päästä Portugalissa Ogier ei ole mukana, mutta tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan mies palaa Toyota GR Yaris Rally1 -auton rattiin kesäkuun alussa Sardiniassa.

– Isolla todennäköisyydellä Ogier ajaa seuraavaksi Sardiniassa. Muut kilpailut ovat vielä vähän auki, mutta hän on tykännyt asvaltista paljon, joten hän on toivonut, että voisi ajaa uuden Keski-Euroopan rallin (lokakuussa), Latvala sanoi Kroatiassa.

Ogierin menestyksen jälkeen spekulaatiot ovat kiihtyneet, että uran yhdeksäs mestaruus voisi houkuttaa ja tätä myötä ennen kauden alkua esitetty 6-7 MM-rallin määrä voisi vielä nousta. Latvalan mukaan alkuperäinen suunnitelma on edelleen voimassa.

– Katsoimme ennen kautta, että hän ajaa noin puolet kilpailuista. Nyt hän on ollut mukana kolmessa kilpailussa, ja Sardinia olisi jo neljäs. Näin olleen loppukaudella tulisi suurin piirtein kolme kilpailua, Latvala kertoi.

Kuuntele alta Rallit.fin uusin Rallipodi, jossa vieraillaan Craig Breenin turmapaikalla Kroatiassa. Voit kuunnella podcastin myös Spotifysta tästä linkistä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Tallipomon mukaan mitään keskusteluja kisaohjelman laajentamisesta ei ole käyty.

– Ei hän ole ainakaan sanonut, että hän haluaisi ajaa enemmän tai että hänellä olisi tarve ajaa maailmanmestaruudesta. Ei hän ole ainakaan minulle kertonut sellaisesta. Eli olemme vielä samoissa askelmerkeissä.

Koska Ogier jättää Portugalin rallin väliin, ranskalainen todennäköisesti tipahtaa muutaman sijoituksen pistetaulukossa, koska viisi kärkikuskia on tällä hetkellä vain 11 pisteen sisällä. Näin ollen Sardinian soralla Ogier saisi hyvän lähtöpaikan ja omaisi kaikki eväät ajaa voitosta. Nähtäväksi jää, ovatko askelmerkit edelleen samat, jos Ogier onnistuu Sardiniassa voittamaan.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat