Quantcast

Rallin SM-sarja ja Yle pitkään sopimukseen – Henri Haapamäki jatkaa roolissaan

AKK Sports Oy ja Yle ovat solmineet mittavan televisiointisopimuksen koskien rallin SM -sarjaa.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä Rovaniemen SM-rallissa tammikuussa. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sopimus on kolmen vuoden mittainen ja kattaa vuodet 2023-2025.

Aiempien kausien tavoin myös jatkossa SM-sarjan osakilpailuista tehdään puolen tunnin koostelähetykset. Lähetysaikataulu kuitenkin muuttuu huomattavasti suotuisammaksi, sillä koosteet näytetään Ylen tv-kanavilla jo saman viikonlopun aikana sunnuntai-iltaisin.

TV-lähetysten jälkeen koosteet ovat katsottavissa myös Yle Areenassa. Tiedotteessa luvataan, että koostelähetyksissä näytetään parhaat hetket SM1-, SM2- ja SM3-luokasta. Myös SM4- ja SM5-luokan luokan tuloskertaukset nähdään lähetyksessä.

– On todella hienoa, että saamme kotimaisen autourheilun kärkituotteemme entistä paremmin esille valtakunnan ykköskanavalle. Monivuotinen sopimus tuo pysyvyyttä ja ennakoitavuutta, mutta myös auttaa kehittämään toimintaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi koostelähetysten näyttäminen heti osakilpailuja seuraavana päivänä ja parhaaseen katseluaikaan on merkittävä juttu SM-sarjassa kilpailijoille, sarjan sidosryhmille ja katsojille, toteaa AKK Sports Oy:n tuotantojohtaja Jyrki Kari.

Myös Ylellä ollaan tyytyväisiä uuteen monivuotiseen sopimukseen.

– Ralli kiinnostaa nyt paljon ja laji on Ylen moottoriurheilutarjonnan kulmakiviä. Haluamme olla jatkossakin mukana tarjoamassa kotimaisen huippusarjan elämyksiä suomalaisille rallifaneille. Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että yhteistyömme AKK:n ja rallin SM-sarjan kanssa jatkuu myös seuraavat vuodet, sanoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

MM-rallin lähetyksistäkin tutuksi tullut Henri Haapamäki jatkaa Yle Urheilun asiantuntijana ja kasvona myös tulevina vuosina. Haapamäki toimii jatkossakin sekä tulevien SM-rallilähetysten että MM-rallien asiantuntijana uutislähetyksissä kaikilla alustoilla.

– Suomalainen ralli elää ja voi tällä hetkellä todella hyvin. On mahtavaa päästä välittämään rallin SM-sarjan tapahtumat heti tuoreeltaan Ylen lähetyksissä. Uskon että maanläheinen tyylini vetoaa kansalaisiin myös ralliharrastajien ulkopuolella. Menneen kauden Suomen mestaruus ratkesi viimeisellä erikoiskokeella ja uskon että tulevasta kaudesta tulee vähintään yhtä tiukka, kuvailee Haapamäki.

Rallin SM -sarjan kausi 2023 starttaa legendaarisella Rovaniemen Arctic Lapland -rallilla 12.-14. tammikuuta.

Rallin SM-sarjan kalenteri kaudelle 2023:

12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli, Kuopio
3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

Lue myös nämä

  • Uusimmat