Quantcast

Kalle Rovanperän tallikaverilta iso paljastus – ”Ei ole tarpeeksi luottoa siihen vauhtiin”

Viime vuoden MM-hopeamitalisti Elfyn Evans lähti janoamaan uransa ensimmäistä rallimestaruutta Toyotalla kaudella 2022.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogierin osa-aikaeläkkeestä huolimatta pahin kanto kaskessa on jälleen omassa tiimissä. Kalle Rovanperän kolme perättäistä voittoa ovat pistäneet myös walesilaisen sanottomaksi.

– Se taso, millä Kalle ajaa juuri nyt, vaatii minulta jotain ekstraa. Minulla ei ole tarpeeksi luottoa siihen vauhtiin, Evans myönsi Rallit.fille Portugalin MM-rallin jälkeen.

– Otan tästä kisasta toisen sijan mieluimmin vastaan kuin vetäisin vehkeet ojaan. Kallella on ollut mahtava startti tähän kauteen. Hän on sekä nopea että varma. Tiedämme, että voimme vielä parantaa. Toki on iso työmaa saavuttaa Kalle, mutta siihen tietenkin pyrimme.

Evans johti kisaa lauantain iltapäivän lenkille saakka, kunnes nuori suomalainen rynnisti ohi. Rovanperä nappasi vielä täydet viisi pistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta, joten Evans on peräti 70 pistettä MM-sarjaa johtavaa suomalaista perässä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

– Hattu päästä Kallen voitolle. Hän teki mieletöntä työtä. Meillä oli ihan hyvä startti kisaan, mutta emme olleet tarpeeksi vahvoja koko viikonlopun ajan. En ollut ihan tyytyväinen autooni sunnuntaina, en saanut rentoa fiilistä puskea täysillä, Evans totesi.

– Meillä on vielä muutamia osa-alueita, joissa haluaisin autoa paremmaksi, mutta toisaalta tiimin suorituskyky oli soralla tosi vahva. Siinä mielessä voi olla tyytyväinen, vaikka muuten jäikin vähän pettynyt olo.

Katso alta Portugalin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat