Kalle Rovanperän tähtäimessä seuraava voitto – tallipomolta tärkeä muistutus

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda-kuljettajat Kalle Rovanperä ja Jan Kopecky ovat suurimmat voittajasuosikit Saksan MM-rallin WRC2 Pro -luokassa tulevana viikonloppuna.

Vuosi sitten Kopecky otti Saksassa WRC2-luokkavoiton ennen Rovanperää. Tänä vuonna Rovanperä ja Kopecky ovat ajaneet kolmesti samassa rallissa, ja voitot ovat Rovanperän hyväksi 3-0.

Edellisen kerran Skodan tehdaskuskit kohtasivat Tshekin Bohemia-asvalttirallissa, jossa Rovanperä ajoi ykköseksi 19,7 sekunnin erolla Kopeckyyn.

– Meillä oli hyvä testi ennen kisaa, ja pidän Saksan rallin haasteesta. Bohemia-rallissa pystyin näyttämään asvalttitaitoni taistellessani Jania vastaan, Rovanperä kertoo.

– Odotan Janin olevan kovin vastustaja Saksan MM-rallissa. Hän on ottanut täällä luokkavoiton kahdesti. Mutta mukana on muitakin vahvoja kuljettajia ja asvalttispesialisteja, jotka tähtäävät voittoon.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,276453″ ap mute ]

 

Kopecky ei aio päästää Rovanperää helpolla viikonloppuna.

– Viime vuonna kärsin rengasrikon Panzerplatten erikoiskokeella, mutta silti pystyin nousemaan voittoon. Tällä kertaa yritän välttää vahingon ja ottaa uuden voiton, Kopecky lataa.

Rovanperä starttaa asvalttikisaan peräti viiden voiton putkessa. Voitoista neljä on tullut MM-osakilpailuiden WRC2 Pro -luokassa, jota hän johtaa selvällä erolla.

Kuljettajien ja valmistajien mestaruutta jahtaavan Skoda Motorsportin pomo Michal Hrabanek antaa tärkeän muistutuksen kuljettajilleen ennen torstaina alkavaa kilpailua.

– Kalle ja Jan saavuttivat WRC2 Pro -luokan kaksoisvoiton Portugalissa ja Italiassa. Janin asvalttinopeutta ei epäile kukaan, ja Kallekin on todistanut, että hän voi olla todella nopea pikiteillä. Odotamme mielenkiintoista voittokamppailua, mutta molemmat kuljettajat tietävät sen, että tarvitsemme hyvät pisteet puolustaaksemme luokkajohtoamme.

Lue myös nämä