Fernando Alonsolla edessä tiukka harjoitusohjelma ennen uutta haastetta

Fernando Alonso. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racing -tiimi vahvisti tiistaina, että formula ykkösten kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson suunnitelmissa on osallistua Toyota Hiluxilla ensi vuoden Dakar-ralliin.

Alonso testasi Hiluxia Kalaharin aavikolla maaliskuussa. Nyt kokenut espanjalainen aloittaa kovan harjoitusurakan ennen Dakaria, joka järjestetään tammikuussa Saudi-Arabiassa.

Tiettävästi Alonso ei ole vielä täysin sitoutunut kilpailemaan Dakarissa vajaan viiden kuukauden kuluttua. Hänellä on mahdollisuus jättää pitkä urakka väliin, jos hän ei koe olevansa valmis haasteeseen.

Alonso tekee tiiviisti töitä Toyotan Dakar-rallitiimin kanssa seuraavien kuukausien aikana. Harjoitusohjelma käynnistyi tiistaina neljäpäiväisellä testillä Namibiassa. Sen jälkeen valmistautuminen jatkuu eri puolilla Eurooppaa, Afrikkaa ja Lähi-itää.

– Olen innoissani siitä, että jatkan seikkailuani Toyota Gazoo Racingin kanssa. Olemme saavuttaneet yhdessä todella paljon siitä lähtien, kun ajoin ensimmäisen kerran Toyotaa marraskuussa 2017 – kaksi peräkkäistä voittoa Le Mansissa sekä kuljettajien ja tiimien mestaruus WEC-sarjassa, Alonso kertoo tiedotteessa.

Syyskuun puolivälissä Alonso on mukana Harrismith 400 -erämaarallissa Etelä-Afrikassa. Motorsport.comin mukaan Alonson ohjelmaan kuuluu kaksi tai kolme muutakin kilpailua ennen Dakaria.

– Sain maistiaisen rallin ajamisesta maastossa aiemmin tänä vuonna, ja siitä jäi hyvä tunne, jota haluan pitkittää. Tiesin, että kokemus on täysin erilainen ja opittavaa on paljon. Hilux tuntui todella hyvältä. Löysin nopeasti luottoa ajamiseen ja kehityin koko ajan.

– Odotan innolla harjoittelua seuraavina kuukausina, tutustumista Hiluxiin sekä työskentelyä tiimin kanssa. Haluan jahdata uusia haasteita eri lajien parissa. Olen loistavassa tiimissä, jossa se on mahdollista, Alonso sanoo.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja