Kalle Rovanperän mestaruusmahdollisuuksista mielenkiintoinen arvio – tällä asialla voi olla yllättävän suuri vaikutus

Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa 25 pisteen turvin ennen viikonvaihteessa ajettavaa Kreikan MM-rallia.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän dramaattinen keskeytys Suomen MM-rallissa pisti hommaa kuitenkin vielä kerran jännäksi. Suomalaisen tallikaveri Elfyn Evans voitti Keski-Suomessa ja tuli vielä todenteolla mukaan mestaruustaistoon.

Mutta voiko suomalaisen toista peräkkäistä maailmanmestaruutta mikään tai kukaan enää uhata? Siinä on kysymys, mikä on nyt ralliväen huulilla.

Rallitoimittaja Colin Clarkilla on kuitenkin teoria: loppukauden kalenteri voi sataa enemmän Evansin laariin kuin Rovanperän.

– Jos olisimme menneet suoraan kahteen asvalttikisaan, niin Kalle olisi mennyt menojaan jo niissä, ei siitä ole kahta sanaa, Clark sanoi Dirtfishin tuoreessa podcastissa.

– Edes kelillä ei olisi ollut mitään merkitystä. Hän olisi ottanut vähintään toisen ja kolmannen tilan aika helposti, ilman mitään ongelmia, Clark jatkoi.

Mutta tulevana viikonloppuna ei olla asvaltilla. Akropolis-ralli on säälimätön sorakisa, missä voi tapahtua ihan mitä vain.

– Mutta se on se tuntematon riski. Auto voi vaurioitua ja aina on olemassa se pieni virheen mahdollisuus myös – OK, Kalle ei juurikaan tee virheitä, mutta pienikin virhe voi maksaa todella paljon. Isot kivet, mitä vain voi sattua, Clark selitti.

– Keskeyttäminen ei ole vaihtoehto ja se on jotain mikä pitää MM-taistelun todella mielenkiintoisena. Olemme onnekkaita, että menemme Kreikkaan. Kisasta tulee varmasti hyvin haastava ja se pitää homman vielä hyvin elossa, Clark sanoi.

Rovanperällä on silti pullat hyvin uunissa. Hän johtaa MM-sarjaa edelleen, kun taas Evans ja Thierry Neuville ovat takaa-ajajan asemassa. Heilläkään ei ole varaa virheisiin.

Kreikan MM-ralli alkaa huomenna torstaina. Kilpailu päättyy sunnuntaina. Kreikan jälkeen kalenterissa on enää vain kolme osakilpailua: Chile, Keski-Euroopan ralli Saksassa sekä Japanin ralli.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanne täältä.

Katso Kreikan MM-rallin ennakko alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat