Verstappen rysäytti ulos viimeisellä erikoiskokeella – perheessä hyvin kaksijakoiset tunnelmat

Jos Verstappenin urakka Belgian kansallisen rallisarjan kilpailussa päättyi isoon pettymykseen viikonloppuna.
Jos Verstappen ja Max Verstappen....
Jos Verstappen ja Max Verstappen. Kuva: Red Bull Content pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Verstappen oli kiinni rallin kolmannessa tilassa, mutta kaikki päättyi isoon pettymykseen viime hetkillä.

Verstappen ajoi rallin viimeisellä erikoiskokeella ulos ja urakka päättyi siihen. Sekä Verstappen että hänen kartanlukijansa Renaud Jamoul selvisivät ulosajosta onneksi ehjin nahoin.

– Täällä oli odotettua vaikeampaa. Yritimme kaikkemme, mutta maksimi tuli vastaan, Verstappen kommentoi Verstappen.nl-sivustolla.

– Tämä kilpailu oli vähän erilainen kuin edellinen kilpailu, joka oli todella nopea. Kun annat kaikkesi, mutta et ole riittävän nopea, niin sitten on se, mitä se on, Verstappen harmitteli.

Sezoensrally oli osa Belgian kansallista rallisarjaa. Jos Verstappen aloitti kilpailun komeasti ja oli etenkin rallin alussa kärjen vauhdissa mukana. Kilpailussa ajettiin yhteensä 139 erikoiskoekilometriä ja osanottajia oli yhteensä 81.

– Tämä oli aika kovaa hommaa, sillä et koskaan voinut tietää, missä kohtaa on liukasta. Etenkin alussa oli kovin liukasta, joten otin alussa vain varman päälle, Verstappen selvitti.

Rallin voitti belgialainen Niels Reynvoet ennen Maxime Pottya. Kaksikon erotti toisistaan vain 3,6 sekuntia. Rally1-kuljettaja Gregoire Munsterin veli Charles sijoittui Hyundain Rally2-autolla neljänneksi kilpailussa.

Verstappen joutui keskeyttämään myös edellisen kilpailunsa. Huhtikuun lopulla ajetussa Rallye de Wallonie-kilpailussa hän kärsi tuplarengasrikosta.

Josin fiilistä nosti varmasti kuitenkin se, että hänen poikansa Max Verstappen voitti puolestaan sunnuntaina ajetun formula ykkösten Imolan GP:n. Verstappen on voittanut nyt jo viisi kilpailua seitsemästä ja tänä vuonna F1-mestaruus voi hyvin ratketa jo ennätyksellisen aikaisin.

Lue myös nämä