Jari-Matti Latvalalta yksinkertainen vinkki Toyota-kuljettajalle

Toyotan Takamoto Katsuta on ollut tänä vuonna mukana rallien voittokamppailuissa, mutta pari kertaa hyvä tulos on kariutunut virheeseen.
Jari-Matti Latvala ja Takamoto Katsuta
Jari-Matti Latvala ja Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helmikuussa Ruotsin MM-rallissa Katsuta taisteli kisan kärjessä Hyundain Esapekka Lappia vastaan. Lauantain toisella pätkällä lumihanki kuitenkin kutsui Katsutaa, joten uran avausvoitto jäi unelmaksi.

Katsuta käväisi kärkipaikalla myös viime viikonloppuna ajetussa Portugalin MM-rallissa. Sielläkin homma meni pipariksi lauantaina, kun Katsuta hajotti autonsa jousituksen kilpailun pisimmällä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on rekisteröinyt tarkkaan Katsutan lupaavat esitykset.

– Se on nähty, että perjantaisin ”Taka” pystyy taistelemaan kärjessä. Tällä askeleella hän on näyttänyt potentiaalinsa. Hän pystyy ajamaan muita kuljettajia vastaan, Latvala sanoi Dirtfishin mukaan.

Latvalan mukaan seuraava harppaus tulee ottaa mentaalipuolella. Toisin sanoen pään pitäisi pysyä kasassa koko viikonlopun ajan.

– Tässä kyse ei ole taidoista, niitä Takalta kyllä löytyy. Tämä menee mentaalipuolelle, sillä tilanteen vuoksi saattaa laittaa itselleen enemmän paineita rallin seuraavalle päivälle.

– Jos tiedät olevasi kolmantena ja ajattelet pystyväsi voittoon, silloin alkaa ottaa paineita itselleen, Latvala kertoi kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Tallipomolla on yksinkertainen vinkki japanilaiskuljettajalle, joka yrittää saalistaa uransa avausvoittoa rallin MM-sarjassa: rentouden pitäisi säilyä läpi viikonlopun.

– Se on tavoitteena, että pystymme pitämään hänellä samanlaisen rennon fiiliksen, joka hänellä on perjantaina. Silloin pääsisimme todennäköisesti loppuun saakka lauantaina. Ja sitten on vielä kolmas askelma sunnuntaina, Latvala sanoi.

Seuraavan kerran Katsuta yrittää saalistaa menestystä kahden viikon kuluttua ajettavassa Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat