Kreikan MM-rallin reittiin jouduttiin tekemään ensimmäinen muutos

Kreikan MM-rallin reittiä on jouduttu hiomaan.
Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Kreikan MM-rallissa syyskuussa 2022. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Todella runsaat sateet ovat piinanneet Keski-Kreikkaa maanantaista lähtien. Olosuhteet ovat vaikuttaneet myös Akropolis-rallin kulkuun, sillä jo tiistaina nuotituksen aikatauluun jouduttiin tekemään muutoksia.

Kisajärjestäjät tiedottivat keskiviikkoaamuna, että päivän aikana pystytään nuotittamaan vielä Grammenin erikoiskoe ja torstaiaamuna ajettava testierikoiskoe. Grammenin pätkä on ohjelmassa sunnuntaina kahdesti.

Grammenin erikoiskoetta on kuitenkin lyhennetty huomattavasti alkuperäisestä. Pikataival oli tarkoitus ajaa lähes 20 kilometrin mittaisena, mutta rajujen olosuhteiden vuoksi pätkä typistyy yhdeksään kilometriin.

Kilpailijat eivät pääse vielä keskiviikkonakaan nuotittamaan Pavlianin erikoiskoetta, joka on tarkoitus ajaa kahdesti lauantaina. Tiettävästi olosuhteet pätkällä ovat erittäin hankalat, mikä saattaa lopulta johtaa koko erikoiskokeen peruuntumiseen.

Kilpailukeskuksena toimivan Lamian kaupungin ympäristöön on luvassa rankkasateita myös keskiviikoksi, ja vettä ropisee taivaalta vielä torstainakin. Pahimpien uhkakuvien mukaan koko kilpailu on vaarassa peruuntua, mutta toistaiseksi soraralli pyritään viemään läpi viikonlopun aikana.

Rajuimmat sateet ovat osuneet Lamiasta hieman pohjoisemmaksi, missä tulvat ovat aiheuttaneet tuhoja.

Akropolis-rallin on määrä käynnistyä torstaiaamuna testierikoiskokeella. Kilpailun avaava yleisöerikoiskoe ajetaan torstai-iltana Ateenassa.

Katso alta Kreikan MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat