Teemu Suninen tukalassa tilanteessa – ”Koko ajan on oltava äärirajoilla”

Teemu Sunisen rallikauden avaus Portugalin MM-osakilpailussa päättyi kaatoon reilu viikko takaperin.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suninen oli pitkään sivussa MM-koitoksista, sillä edellisen kerran jokelalainen kilpaili Keski-Euroopan rallissa Rally1-autolla viime lokakuussa. Täksi vuodeksi miehen on ollut tyytyminen Hyundain Rally2-autoon, jolla on määrä kisata tiukka putki soraralleja kesän aikana.

– Suunnitelmana oli tämä mukaan lukien seuraavat viisi kilpailua, Sardinia, Puola, Latvia ja Suomi. Sen jälkeen katsotaan tilanteen mukaan, mitä ajetaan, Suninen kertoi Rallit.fille Portugalissa.

Hyundain Rally2-autolla ei ole tällä kaudella MM-sarjassa menestystä niitetty. Raaka totuus on, että kilpailijat Skoda, Toyota ja Citroen etunenässä ovat suorituskyvyltään korealaismerkkiä edellä. Silti Suniselta odotetaan näyttöjä joka kisassa, mihin hän starttaa.

– Tietysti pitäisi taas antaa näyttöjä, joita annettiin varmaan viimekin vuonna. Hyviä tuloksia pitäisi pyrkiä ajamaan, mutta joutuu varmaan enemmän keskittymään omaan tekemiseen, että saisi parhaan mahdollisen tuloksen joka kerta, Suninen pyöritteli.

Kun kalustossa antaa tasoitusta, joutuu Suninen koko ajan ajamaan kykyjensä ylärekisterissä, jotta edes jonkinlainen tulos on mahdollinen.

– Se on totta, että joutuu olemaan koko ajan äärirajoilla. Silloin käyttää helposti myös pyörää enemmän, mikä on tällaisissa ralleissa haasteena, Suninen mietti.

Vaikka tilanne ei tällä hetkellä ole optimaalinen, on Sunisen tähtäin edelleen kuninkuusluokassa. Viime vuonna Suninen ajoi parhaimmillaan Keski-Suomen sorateillä neljänneksi. Chilessä syyskuussa jopa kakkostila oli haarukassa, mutta se mureni ulosajoon kisan toiseksi viimeisellä pätkällä.

– Sinne olisi hieno päästä. Ne rallit, jotka siellä ajoimme, menivät ihan hyvin ja vauhti oli nousevaa. Pari kisaa kun treenattiin, niin pääsimme jo podium-vauhtiin. Siinä mielessä olisi luullut, että paikka olisi ansaittu, mutta ei riittänyt, Suninen totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat