WRC-tähdellä pitää kiirettä – suuntasi suoraan MM-rallista hommiin Yhdysvaltoihin

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux ei turhia rentoudu MM-rallien välillä.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux on ollut yksi alkukauden kuumista nimistä rallin MM-sarjassa. Täksi vuodeksi sarjan pääluokkaan palannut ranskalainen on esiintynyt vakuuttavasti Ford Puma Rally1 -auton ratissa, sillä hän on MM-sarjan pisteissä komeasti neljäntenä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Hän saavutti uransa ensimmäisen palkintosijan helmikuussa Ruotsissa ja ajoi samalle sijalle seuraavassa kisassa Keniassa. Viime viikonloppuna hän otti neljännen tilan Portugalin sorakilpailusta.

Fourmaux paiski viime vuonna hommia WRC2-luokan puolella. Nyt hän on lunastanut uudelleen paikan korkeimmalta tasolta ja on valmis tekemään kovasti duunia noustakseen aivan lajin huipulle.

Portugalin MM-rallin jälkeen Fourmaux suuntasi suoraan Yhdysvaltoihin Ford Performancen tiluksille.

– Ajan kolme täyttä päivää simulaattorilla. Pystymme valmistautumaan tulossa oleviin nopeisiin soraralleihin ja tekemään kehitystyötä kuten aina, Fourmaux kertoo ranskalaisen Rallye-sport.fr-sivuston haastattelussa.

– Sen jälkeen vietän useamman päivän länsirannikolla ja päätän reissun Seattleen. On mukavaa viettää enemmän aikaa Yhdysvalloissa, mutta aikaero ei ole yhtä mukava juttu. Palaan nimittäin Ranskaan kaksi tai kolme päivää ennen kuin lähden Sardiniaan, Fourmaux viittaa kauden seuraavaan osakilpailuun.

Sardinian MM-rallin pitäisi luonteeltaan sopia hyvin Ford-kuljettajalle. Fourmaux’lla on kilpailuun myös kohtuullinen lähtöpaikka.

– Ensimmäisen päivän pitäisi olla helpompi, kun starttaan neljänneltä paikalta enkä kolmantena kuten Portugalissa. Näin Portugalin rallissa sunnuntaina, että viidennellä lähtöpaikalla etu oli isompi kuin kolmospaikalla, Fourmaux vertaili.

Moottoriurheilussa kuljettaja tavallisesti vertaa ensimmäisenä suorituksiaan tallitoveriinsa. Foumaux’lle ei ole tänä vuonna löytynyt juurikaan vertailukohtaa, sillä hän tiimikaverinsa Gregoire Munster kerää vielä kokemusta pääluokan puolella.

Tilanne ei aiheuta Fourmaux’lle sen suurempaa päänvaivaa.

– Pystyn tekemään vertailua suoraan MM-sarjan kärkikuljettajiin ja se on todella mielenkiintoista. Mutta voin tehdä vertailua myös viime vuoteen. Aikojen perusteella olen mielestäni aika lähellä Ott Tänakin suorituksia Pumalla, Fourmaux arvioi.

Sardinian MM-ralli on ohjelmassa kahden viikon kuluttua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat