Rallin MM-sarjan yllättäjällä on kipeitä muistoja – jakoi silti itsevarmoja kommentteja

Fordin Adrien Fourmaux lähtee hakemaan Sardinian MM-rallista aiempaa parempaa tulosta.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux on ollut tämän kauden positiivisin yllättäjä rallin MM-sarjassa. Ranskalainen on pystynyt ottamaan tällä kaudella uransa ensimmäiset palkintosijat Ruotsista ja Keniasta.

Portugalin MM-rallin jälkeen hän putosi neljänneksi kuljettajien MM-sarjassa, mutta ajoi jälleen hyvin tasaisen ja hyvän suorituksen.

Seuraavana haasteena siintää Sardinian MM-rallin toukokuun ja kesäkuun vaihteessa. Fourmaux’n tulokset viime vuosina Välimeren saarelta ovat karua luettavaa. Viime vuonna hän joutui keskeyttämään WRC2-luokassa, kuten myös sitä edellisenä vuotena.

Fourmaux on osallistunut kisaan kaikkiaan viidesti, eikä hän ole kertaakaan selvinnyt rallista ilman keskeytystä.

– Olemme aina pystyneet olemaan kilpailukykyisiä Sardiniassa, Fourmaux sanoi rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Mutta emme ole koskaan päässeet maaliin yhtenä kappaleena. Olemme rikkoneet jousituksen, sitten jousituksen toistamiseen ja kolmannen kerran, Fourmaux jatkoi.

– Olen aina ollut siellä kilpailukykyinen, mutta siellä on tullut paljon virheitä.

Nyt ennakkoasetelmat ovat kuitenkin aiempia vuosia paremmat. Fourmaux on pystynyt olemaan tällä kaudella aiempaa johdonmukaisempi.

– Joka tapauksessa vauhti on olemassa ja olen pystynyt olemaan aiempaa luotettavampi, joten kaiken pitäisi olla ihan okei, Fourmaux ennakoi.

Fourmaux saa Sardiniassa etua myös lähtöpaikastaan, mikä on etenkin soraralleissa hyvin merkityksellistä. Hän starttaa neljäntenä autona tielle.

Lue myös nämä