Sebastien Ogierilta huikea arvio Toyotasta

Sebastien Ogier luottaa, että Toyota voi napata loistavan tuloksen rallin MM-sarjan seuraavasta osakilpailusta.
Sebastien Ogier ja Vincent Landais
Sebastien Ogier ja Vincent Landais. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier ja Toyota juhlivat ykköstilaa viime viikonloppuna Portugalin MM-rallissa, mutta tallin muilla kuskeilla oli vaikeuksia. Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta keskeyttivät kisan lauantaina, kun taas Elfyn Evansin vauhti oli muuten kateissa läpi rallin.

Toyotan kaikki kuljettajat tuskailivat GR Yaris Rally1 -auton säätöjen kanssa avauspäivänä, mutta tilanne parani viikonlopun edetessä.

– Kun minulla oli täysi luotto autoon, puskin täysillä saadakseni hyviä aikoja. Kun tilanne oli haastavampi tai olosuhteet vaikeammat, minulla oli hieman varaa menettää aikaa. Johdonmukaisuus oli selvästi vahvin valttimme viikonloppuna ja teimme myös parhaan suorituksen, Ogier kertasi.

Toyota suoritti Portugalin osakilpailuun valmistaneet testinsä Sardinian saarella, missä olosuhteet eivät ole aivan samanlaiset kuin Portugalissa. Tämä heijastuikin kisan alussa, kun auton säädöt eivät olleet kohdallaan.

Ogier arvioi, että Sardiniassa ajettavaan seuraavaan MM-ralliin Toyotalla on selvästi paremmat lähtöasetelmat.

– Uskon, että pärjäämme paremmin Sardiniassa, sillä olemme testanneet siellä. Portugalissa homma ei toiminut ensimmäisenä päivänä, mutta toisena ja kolmantena päivänä suoritustaso ei ollut huono, kun pinta oli hiekkaisempi ja enemmän Sardinian kaltainen. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet Sardiniassa.

Viime vuonna Hyundai nappasi Sardiniassa kaksoisvoiton Thierry Neuvillen ja Esapekka Lapin johdolla. Tuolloin Ogier keskeytti kilpailun kärkipaikalta ulosajoon.

Sardinian MM-ralli on ohjelmassa kahden viikon kuluttua.

Lue myös nämä

  • Uusimmat