Kalle Rovanperältä suoraa puhetta ongelmistaan

Kalle Rovanperä lähtee jahtaamaan kauden avausvoittoaan perjantaina käynnistyvästä Portugalin MM-rallista.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on MM-sarjassa kolmantena vain pisteen perässä kärkipaikkaa jakavista tallikavereistaan Sebastien Ogierista ja Elfyn Evansista. Toyotan suomalaiskuljettajan tilanne on siis hyvä, vaikkakaan tämän kauden alussa ei ole nähty samanlaista ilotulitusta kuin vuosi sitten.

Viime kaudella Rovanperä saapui kahden voiton putkessa Portugaliin, mistä hän nappasi kolmannen perättäisen ykköstilansa. Tällä kertaa Rovanperällä on puolestaan alla kolme kappaletta nelostilan tuoneita ralleja.

Rovanperä toivoo, että Portugali tarjoaisi hänelle vuoden ensimmäisen jättionnistumisen.

– Kyllähän se olisi nyt korkea aika tulla. Mutta täällä lähtee aika monta hyvää kuskia takaa – (Dani) Sordolla ja EP:lläkin (Esapekka Lappi) on hyvät lähtöpaikat. Ei niille helppoa ole vastata, mutta totta kai yritetään, Rovanperä viittaa siihen, että hän ajaa hieman heikommalla lähtöpaikalla toisena perjantain erikoiskokeilla.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Rovanperä nappasi hienon kakkostilan, mutta sen jälkeen hänellä ei ole ollut asiaa palkintokorokkeelle. Rovanperä myöntää suoraan, että alkukauteen mahtui ongelmia.

– Emme ole pystyneet vastaamaan niin hyvin kuin pitäisi. Välillä on puuttunut vauhtia itsestä tai auton kanssa en ole ollut sinut, Rovanperä toteaa.

– Esimerkiksi Ruotsissa ajoimme sunnuntaina hyvin, mutta ei vain vauhti riittänyt ja muut olivat vahvempia auton ja varmaan kuskinkin puolesta. Emme ole saaneet täyttä onnistumista, että auto olisi iskussa ja sitä kautta itsekin pystyisin ulosmittaamaan siitä kaiken irti.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Rovanperä arvioi, että sarja on nyt selvästi tasaisempi kuin viime vuonna. Tämä käy ilmi myös MM-sarjan pistetaulukosta: peräti viisi kuljettajaa mahtuu vain 11 pisteen sisään.

Voitot ovat toistaiseksi karttaneet Rovanperää, mutta suomalainen on kerännyt tasaisesti pisteitä ja sitä kautta pysynyt mukana kamppailussa.

– Totta kai pitää myös pystyä venymään ja iskeä silloin, kun on sen paikka. Mutta pitää myös verrata koko ajan niihin, joita vastaan ajamme sarjassa. Mutta tietenkin yritämme löytää paremman iskun päälle, jotta voimme ajaa myös voitoista, Rovanperä paaluttaa.

Portugalin MM-rallin testierikoiskoe ajetaan torstaina. Kilpailu käynnistyy kunnolla perjantaina.

Katso alta Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä