Teemu Suninen nosti rimansa korkealle – Esapekka Lappi tarjosi tukea tärkeän kisan aikana

Teemu Suniselle jäi hyvä maku Virossa ajamastaan testirallista, jossa hän kilpaili ensimmäistä kertaa Hyundain Rally1-luokituksen autolla.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunisella on ensi viikolla edessään MM-debyytti Hyundain hybridikilpurilla Virossa. Viikonlopun Louna-Eesti-rallissa suomalainen pääsi ottamaan tuntumaa uuteen työkaluunsa ja rukkaamaan kilpurin säätöjä.

Sunisella oli hyvä vauhtimittari, sillä Louna-Eesti-ralliin osallistui myös Ott Tänak M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla. Tänak löi Sunisen jokaisella erikoiskokeella, mutta suomalaisen vauhti kasvoi kisan mittaan. Maalissa Tänakin voittomarginaali jokelalaiseen oli lopulta 38 sekuntia.

– Päivä oli erittäin hyvä minulle, sillä pääsin ensimmäistä kertaa ajamaan erikoiskokeilla. Sain täältä paljon enemmän kuin pelkästä testistä Suomessa, Suninen kertoi virolaisen Postimees-lehden mukaan.

– Alussa vauhti oli normaalilla tasolla, mutta olimme muutaman sekunnin Ottia perässä. Meillä oli hyvä fiilis autossa, ja lopulta vauhti alkoi olla hyvällä tasolla.

Testirallin perusteella Suninen nosti rimansa korkealle: Viron MM-rallissa hän haluaa olla lähempänä Tänakin vauhtia, eikä kärsiä vastaavanlaista tappiota.

– Tai jos häviän, toivon Tänakin olevan myös koko rallin nopein kuljettaja, Suninen sanoi.

Hyundain tehdastiimissä Sunisen tallikaverina ajaa hänen maanmiehensä Esapekka Lappi. Suomalaiset ovat aiemminkin kilpailleet samassa tiimissä, M-Sportilla kaudella 2020.

Suninen oli tiiviisti yhteydessä Lappiin Louna-Eesti-rallin aikana.

– Jaamme tietoja keskenämme. Perjantain testipätkänkin jälkeen lähettelimme viestejä toisillemme ja keskustelimme autosta. Tiimityö on ainoa tapa, jolla voin saavuttaa huipun, Suninen alleviivasi.

– Ajotyylimme eroavat hieman toisistaan, mutta kaikki Hyundain kuljettajat kehittävät autoa samalla tavalla. Se on tärkein juttu. Teemme töitä tiiminä ja toivottavasti se tuottaa tulosta.

Suninen tiedostaa, että Hyundain kolmoskuljettajana hänen päätehtävänään on turvata Lapin ja tallin ykköstähden Thierry Neuvillen selustaa ja tarvittaessa tuoda pisteitä tiimille.

Sunisen toiveissa kuitenkin on, että hän pystyisi ajamaan hyvän tuloksen jo Viron MM-sorarallissa.

– Jos olisin viiden tai kuuden joukossa, se olisi hyvä juttu. Rallin alussa minulla ei kuitenkaan ole samanlaista kokemusta kuin muilla, jotka ovat ajaneet enemmän tällaisilla teillä.

– Virossa ei saa hyvä tulosta, jos ajaa rauhallisesti. Siellä pitää antaa aivan kaikkensa, Suninen tiivisti.

Viron MM-ralli ajetaan Tarton ympäristössä 20.-23. heinäkuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat