WRC-rallitähdet vauhdissa jo viikonloppuna Englannissa – Kalle Rovanperä saa pitää vapaata

Viikonloppuna Englannissa järjestettävä Goodwoodin vauhtifestivaali kokoaa komean kattauksen myös rallin MM-sarjan puolelta.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ajaa Hyundain Rally1-autolla Goodwoodin vauhtifestareilla. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan WRC-tallit Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford ovat ilmoittaneet saapuvansa paikalle kalustojensa kanssa.

Hyundai-kuljettajista Thierry Neuville ajaa tapahtumassa Hyundain i20 N Rally1 -autolla torstaina ja perjantaina, kun taas Esapekka Lappi ottaa ajovastuun lauantaina ja sunnuntaina.

– Hyundai Motorsport on saavuttanut paljon viimeisten kymmenen vuoden aikana, ja esittelemme menestystämme valituilla autoilla ja kuljettajilla, jotka osallistuvat mäkikilpailuun ja metsäerikoiskokeelle tällä viikolla, Hyundai Motorsportin puheenjohtaja Sean Kim kertoo.

– Tapahtumarikas viikonloppu vauhtifestivaaleilla on erityinen tapa juhlistaa yhä jatkuvaa matkaamme. Ikoninen tapahtuma tarjoaa täyden kattauksen moottoriurheilutähtiä innokkailla faneille.

Toyota ei kiikuta Englantiin pelkästään Rally1-hybridiautoaan vaan myös kehitysvaiheessa olevan Rally2-luokituksen GR Yariksen sekä vedyllä kulkevan GR Yaris H2 -ralliautonsa.

Toyotan WRC-kuljettajista Goodwoodissa vauhtiin pääsevät Elfyn Evans ja kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier. Kalle Rovanperä saa puolestaan viettää vapaan viikonlopun ennen ensi viikon Viron MM-rallia, joten suomalaista ei nähdä loppuunmyydyssä tapahtumassa.

Sen sijaan Toyotan ohjaamoon hyppää myös tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sekä rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, joka on aiemminkin tehnyt pr-hommia Toyotan ajohaalareissa. Kankkunen ajoi muun muassa viime vuoden Belgian MM-rallin yhteydessä Toyotan vetykilpurilla.

Myös M-Sport Ford tuo paikalle Ford Puma Rally1 -autonsa, jota ohjastavat tallin virolaistähti Ott Tänak ja tallin pääpomo Malcolm Wilson.

Goodwood Festival of Speed alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina. Rallin MM-sarjan tähdet suuntaavat Englannista suoraan Viroon, missä käynnistyy MM-rallin nuotitus tiistaina.

Ogier voi tosin reissata takaisin kotiinsa, sillä hän ei kilpaile Viron vauhdikkaassa sorarallissa.

Katso alta kooste Ogierin voittoon päättyneestä Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat