Kalle Rovanperältä häkellyttävän dominoiva esitys – ”Aika hyvä debyytti uudella autolla”

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä oli suorastaan ylivoimainen luokassaan sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa.

Rovanperä otti toisen peräkkäisen WRC2 Pro -luokkavoiton minuutin erolla tallikaveriinsa Jan Kopeckyyn. Rovanperä putosi perjantaina kärjestä rengasrikon vuoksi, mutta lauantaina 18-vuotias suomalainen karkasi muilta.

Voitto oli tärkeä myös Rovanperän edustamalle Skoda Motorsportille, sillä tiimi ajatutti ensimmäistä kertaa uusia Fabia R5 -autojaan MM-sarjassa. Rovanperä ja Kopecky toivat uusilla menopeleillä kaksoisvoiton.

– Vaikka meille tuli rengasrikko, voitimme silti yli minuutilla. Rengasrikon takia menetimme aikaa noin 50 sekuntia. Minun mielestä tämä oli aika hyvä debyytti uudella autolla. Näytimme, että sekä auto että me olemme nopeita, Rovanperä iloitsi.

Lauantai-iltapäivän ja sunnuntain erikoiskokeilla Rovanperä keskittyi siihen, ettei hänelle tulee enempää rengasrikkoja tai muita ongelmia.

– Kelin ja teiden puolesta tämä ralli oli rankka autolle sekä tietenkin kuskille ja kartturille. Renkaille toiset lenkit olivat rajuja. Onneksi selvisimme vain yhdellä rengasrikolla. Täällä olisi voinut sattua vaikka mitä, Rovanperä sanoi.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat yleiskilpailussakin komeasti kuudenneksi. Taakse jäi esimerkiksi Toyotan WRC-kuljettaja Jari-Matti Latvala, joka oli seitsemäs.

– Kai sekin sijoitus on ihan hieno. Mutta ei me tehdä niillä pisteillä mitään, Rovanperä viittasi siihen, että hän sai kahdeksan pistettä kuljettajien MM-sarjaan.

Rovanperää lämmitti enemmän WRC2 Pro -luokan täysi pistepotti. Hän nousi luokan pistetilanteessa kärkeen.

– Alkukausi meni huonosti, mutta nyt sujuu niin kuin pitääkin. Mestaruuskamppailun kannalta tilanne näyttää paremmalta. Katsotaan, miten homma jatkuu.

Puuppolalainen kilpailee seuraavan kerran Sardinian MM-rallissa, joka starttaa vajaan kahden viikon kuluttua. Rovanperä ei ole aiemmin ajanut kilpaa Välimeren saarella.

– Se ei ole niin nopea kuin tämä ralli, mutta kivien kiertelyä on varmasti luvassa. Siitä tulee aika raju kisa. Kopecky on ajanut siellä monta kertaa ja voittanut. Siellä on hyvä verrata vauhtia häneen, Rovanperä suunnitteli.

Lue myös nämä