Teemu Suniselle kauden paras tulos MM-rallissa – ”Näin täytyisi jatkaa säännöllisesti”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Miika Wuorela
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen sijoittui neljänneksi sunnuntaina päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Eroa kisan voittaneeseen Ott Tänakiin kertyi 2.41,5 minuuttia.

Sunisen ralliin mahtui viikonlopun aikana rutkasti ohjelmaa. Vauhdillisesti avauspäivä oli omaa luokkaansa, vaikkei päätöspäivän viiden erikoiskokeen lenkki sujunut sekään huonosti.

Kilpakumppanien keskeytykset tarkoittivat lopulta neljättä sijaa, joka olisi ilman tekniikkamurheita voinut olla paljon kovempikin. Sijoitus oli joka tapauksessa Suniselle kauden paras.

Ford-kuljettaja pitää seitsemän ajetun osakilpailun jälkeen parhaana suomalaisena MM-sarjan kuudetta sijaa 44 pisteellään.

– Vauhtihan oli perjantaina hyvää, kun ajettiin parit pohjat ja taistelimme kakkossijasta. Sitten tuli pieni jarruongelma, joka saatiin kuitenkin helposti korjattua siirtymällä. Lauantaille olisi toivonut vähän lisää vauhtia, mutta jarrujen katoamisen jälkeen rytmiä ei ollut aivan helppo löytää, Suninen summasi.

Kisan päätöserikoiskokeelta Suninen saalisti niin ikään neljännen sijan, jolla irtosi kaksi lisäpistettä. Jatkossa jokelalainen tähyää yhä useammin osakilpailujen kärkisijoituksille.

– Sunnuntaina ajo oli hyvää, ja saimme napattua tärkeät pisteet Power Stagelta. Tietysti on hyvä olla tiimin nopein, mutta tämä nyt oli vain yksi kisa. Näin täytyisi jatkaa säännöllisesti, ja taistella sijoituksesta kolmen parhaan joukossa, Suninen sanoi.

Kauden seuraava ralli ajetaan Sardiniassa kahden viikon kuluttua.

Lue myös nämä