Kalle Rovanperälle kova takaisku: Suomen MM-ralli jää kokonaan kesken

Kalle Rovanperä ei pysty jatkamaan Suomen MM-rallia lauantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi rajusti ulos perjantai-iltapäivänä Myhinpään erikoiskokeen toisella ajokerralla. Rovanperän Toyota kaatui katolleen, kun hän luisteli liukkaalta tieltä leveäksi.

Rallin hallitsevan maailmanmestarin kilpuri meni rujoon kuntoon kaadossa, mutta suomalaisen odotettiin pääsevän jatkamaan kilpailua lauantain erikoiskokeilla aikasakkojen rasittamana. Rovanperän jatkosta antoi viitteitä se, että perjantai-iltana hänen nimensä oli merkattu lauantain starttilistalle.

Lue myös: Kalle Rovanperä lähti ”kallion kautta lentoon” – edessä lääkärireissu

Toyotan mekaanikot pääsivät huoltamaan Rovanperän Toyota GR Yaris Rally1 -kilpuria myöhään perjantai-iltana. Yöllä varmistui, ettei autolla pysty starttaamaan uudestaan kilpailuun.

Lopullinen keskeytys on kova takaisku Rovanperälle. Toyota-kuskilla ei olisi ollut asiaa pistesijoille, mutta hän olisi voinut hyökätä viiden MM-lisäpisteen kimppuun kilpailun päättävällä Power Stage -erikoiskokeella. Siten hän olisi voinut hieman paikata ulosajossa syntynyttä vahinkoa.

MM-sarjaa johtava Rovanperä jää ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Samalla hänen lähimmille uhkaajilleen Elfyn Evansille ja Thierry Neuvillelle tarjoutuu oivallinen tilaisuus saavuttaa suomalaista MM-taistossa.

Rovanperällä oli ennen Jyväskylää 55 pisteen etumatka tallitoveriinsa Evansiin ja 58 pisteen kaula Hyundai-kuski Neuvilleen. Evans starttaa johtopaikalta ja Neuville kakkossijalta Suomen MM-rallin lauantain erikoiskokeille.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Jos vaikkapa Evans nappaa voiton ja täydet lisäpisteet Power Stagelta, walesilainen nousee vain 25 pisteen päähän Rovanperästä MM-taulukossa.

Myös Hyundain Esapekka Lappi joutuu jättämään Keski-Suomen vauhdikkaan osakilpailun kokonaan kesken perjantaisen ulosajonsa vuoksi. Lappi täräytti vauhdilla päin puuta perjantaiaamupäivänä.

Myös M-Sport Fordin Ott Tänakin kisa loppui lyhyeen Jyväskylän ympäristössä. Virolaistähti keskeytti kisan jo perjantaiaamun toisella erikoiskokeella, kun Ford Pumasta hajosi öljypohja.

Suomen MM-ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla erikoiskokeella. Pääluokassa suomalaisvärejä puolustavat neljäntenä oleva Teemu Suninen ja viidentenä aja Jari-Matti Latvala.

Lue myös: Esapekka Lappi kertasi dramaattisia hetkiä – ”Hyvä, että ollaan hengissä”

Lue myös: Teemu Sunisella iskun paikka Suomen MM-rallissa – mitä sanoo tallijohto?

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän tapahtmista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä