Kalle Rovanperä lähti ”kallion kautta lentoon” – edessä lääkärireissu

Kalle Rovanperän unelma uran ensimmäisestä Suomen MM-rallin voitosta meni murskaksi karulla tavalla.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä latoi perjantaina loistavia aikoja ensimmäisestä lähtöpaikastaan huolimatta ja piti kisan kärkipaikkaa hallussaan. Mutta Myhinpään erikoiskokeen toisella ajokerralla rysähti.

Rovanperän auto lähti isoon sivuluisuun vauhdikkaassa mutkassa. Pian tämän jälkeen Toyotan perä oli penkan puolella, mistä Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen joutuivat maksamaan kovan hinnan.

– Jarrutuksesta asti tuntui, että kaikki on ihan hyvin. Meillä oli oikea linja ja hyvä vauhti mutkaan. Varmaan takapyörien linjalle jäi paskaa tai jotain, kun pikkuautot olivat ajaneet sisään mutkaan. Lähdimme täyteen sladiin, emmekä saaneet korjattua sitä, Rovanperä kertasi saavuttuaan Jyväskylän huoltoalueelle.

– Tipuimme sisäpuolen ojaan, mistä lähdimme niin sanotusti kallion kautta lentoon. Pitkästä aikaa harmittaa, kun oli sellainen tilanne, mille ei oikein voinut mitään.

Toyota kiepsahti nokan kautta katolleen. Peli oli siinä.

– Meillä ei ollut oikeastaan mitään tilanteita koko päivänä. Ajat tulivat koko ajan omalla helpolla ajolla. Sillä pätkällä oli ihan hyvä puristus päällä, ja ajo tuli tosi puhtaasti siihen asti. Joten kyllä se harmittaa, että tulee tuollainen liippi – varsinkin kun emme tulleet liian lujaa mutkaan.

Rovanperällä on vielä illalla reissu lääkäriin, missä hänen kuntonsa tarkastetaan.

– Kyljessä tuntuu vähän tietenkin. Sen verran kovaa auto tippui tielle. Lähden nyt kuvauksiin ja varmistamaan, että kaikki on ok.

Toyotan WRC-talli tutkii puolestaan illalla sen, voidaanko auto pistää kuntoon lauantaita varten.

– Auto näytti olevan ihan ok, mutta tietenkin sitä pitää purkaa paljon, jotta näkee kaikki turvakaaret. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, mikä sen kunto on loppujen lopuksi. Äijät saavat varmasti sen kuntoon, jos kaaret ovat kunnossa, Rovanperä sanoi.

Voitto ja iso pistepotti olisivat siivittäneet MM-sarjaa johtavan Rovanperän entistä lähemmäksi toista maailmanmestaruutta. Rovanperä on varmuudella pistekärjessä myös Jyskälän jälkeen, mutta nyt Elfyn Evansilla ja Thierry Neuvillella mahdollisuus supistaa tuntuvasti suomalaisen etumatkaa.

– Tämä oli se ainut asia, mitä tästä kisasta ei pitänyt tulla. Se vähän harmittaa.

Lue myös: Esapekka Lappi kertasi dramaattisia hetkiä – ”Hyvä, että ollaan hengissä”

Katso alta kooste perjantaiaamupäivän tapahtumista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat